پست الکترونیکی:

 


اونس طلا 2,671.55
طلای 18 39,051,000
سکه امامی 460,900,000
بهار ازادی 410,200,000
دلار امریکا
یورو
لیر ترکیه
درهم امارات
پوند انگلیس
بیت کویین
بیشتر + کد نمایش

 
تسهیل‌گری و صیانت از سرمایه انسانی دو رکن سازمان توسعه همکاری‌های علمی
بروزرسانی: 08:24

تسهیل‌گری و صیانت از سرمایه انسانی دو رکن سازمان توسعه همکاری‌های علمی


معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور در نخستین نشست هیئت امنای سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی بر نقش تسهیل‌گری سازمان در حمایت از پژوهشگران تاکید کرد.


به گزارش قطره به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، نخستین نشست هیئت امنای سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی با حضور حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور، حسین روزبه رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی و اعضای هیئت امنای این سازمان برگزار شد.

افشین، در این نشست با بیان این‌که این سازمان بر پایه تجربیات مرکز تعاملات بین‌المللی معاونت علمی شکل گرفته است، اظهار کرد: مهم‌ترین رویکرد این سازمان، توسعه و تسهیل همکاری‌های علمی و فناورانه و حمایت از سرمایه‌های ارزشمند انسانی است. فلسفه وجودی سازمان باید برای نسل‌های آینده روشن باشد و اهداف آن در آیین‌نامه‌ها و مصوبات آتی به صورت عملیاتی دنبال شود.

معاون علمی رییس‌جمهور در ادامه گفت: سال گذشته آیین‌نامه این سازمان در شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی شد و پس از تصویب و ابلاغ ریاست جمهوری به مرحله اجرا رسید. هدف از این تصمیم، ارتقای جایگاه تعاملات علمی و فناورانه کشور و تسهیل‌گری در مسیر فعالیت‌های پژوهشگران و فناوران در عرصه‌های بین‌المللی است.

رییس بنیاد ملی نخبگان، تأکید کرد: سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی علاوه بر ادامه مأموریت‌های مرکز تعاملات، وظایف جدیدی بر عهده دارد. از جمله این مأموریت‌ها می‌توان به تسهیل حضور پژوهشگران ایرانی و خارجی در کشور، جذب و به‌کارگیری استادان و پژوهشگران دوتابعیتی، حل مشکلات اقامتی و استخدامی نخبگان و نیز تسهیل سفرهای علمی به خارج از کشور اشاره کرد.

به گفته افشین، یکی از اهداف اصلی این سازمان، جذب و بهره‌گیری ضابطه‌مند و اثربخش از ظرفیت دانشمندان و پژوهشگران ایرانی مقیم خارج از کشور است. این امر با ایجاد سازوکارهای حمایتی و ارائه تضمین‌های لازم برای رفع نگرانی‌های آنان در خصوص بازگشت یا فعالیت در ایران دنبال خواهد شد.

توسعه حوزه‌های جدید همکاری

معاون علمی رییس‌جمهور با اشاره به مأموریت‌های جدید تعامل و هم‌افزایی با استفاده از ظرفیت‌های این سازمان گفت: ظرفیت‌های جدیدی در حوزه‌های علوم انسانی اسلامی، علوم اجتماعی و هنر به وظایف سازمان اضافه شده است تا علاوه بر علوم مهندسی و پزشکی، این حوزه‌ها نیز در تعاملات بین‌المللی مورد توجه قرار گیرند. وی تصریح کرد: توسعه هوشمند روابط علمی و فرهنگی با کشورها و بهره‌گیری از ظرفیت‌های صادراتی در حوزه هنر از دیگر اهداف این سازمان است.

وی ادامه داد: جلسات هیئت امنا سالانه دست‌کم دو بار تشکیل می‌شود و مصوبات آن با رأی اکثریت نسبی اعضا معتبر خواهد بود. همچنین کمیسیون دائمی متشکل از رییس سازمان و پنج عضو منتخب هیئت امنا به عنوان بازوی اجرایی تصمیمات عمل خواهد کرد.

افشین با بیان اینکه سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی نقش هماهنگ‌کنندگی و تسهیل فرآیندهای اجرایی را دنبال می‌کند، افزود: این سازمان نقش تسهیل‌گری دارد و به دنبال ایجاد هماهنگی میان وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامی و دیگر نهادهای علمی و پژوهشی کشور است. به همین دلیل وظایف قانونی سایر دستگاه‌ها همچنان برقرار است و سازمان به رفع موانع، ایجاد ارتباط و تسهیل‌گری در سطوح ملی و بین‌المللی خواهد پرداخت.

معاون علمی رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: این سازمان با هدف حمایت از پژوهشگران و فناوران، تسهیل حضور نخبگان ایرانی و خارجی در کشور و تقویت تعاملات علمی و فناورانه بین‌المللی تشکیل شده است.

او تأکید کرد: نقش اصلی این سازمان صیانت و حمایت از سرمایه انسانی علمی کشور و فراهم‌کردن بسترهای قانونی و اجرایی برای گسترش همکاری‌های علمی و فناورانه است.

تقویت صادرات دانش‌بنیان‌ها و انتقال فناورانه در دستور کار سازمان

حسین روزبه، رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی نیز در این نشست، با اشاره به تجارب کشورهای موفق در توسعه تعاملات علمی و فناورانه گفت: این تجربه‌ها نشان می‌دهد که بدون ایجاد زیرساخت‌های مؤثر، حضور پایدار و مستمر در عرصه‌های بین‌المللی امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی افزود: سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه در همین راستا بر تقویت زیرساخت‌های صادراتی کشور تمرکز کرده است و خانه‌های نوآوری و فناوری جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان بازوی اجرایی این راهبرد در حال فعالیت هستند.

رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، با تأکید بر ضرورت شناسایی ظرفیت‌ها و فرصت‌های مطالعاتی در عرصه بین‌الملل گفت: حضور علمی و فناورانه بدون شناخت دقیق و استمرار آن به نتیجه مطلوب نخواهد رسید. از همین رو، سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه شناسایی فرصت‌ها و ظرفیت‌ها را یکی از مأموریت‌های اصلی خود می‌داند و در خدمت اکوسیستم دانش‌بنیان کشور قرار داده است.

روزبه، از گسترش همکاری با متخصصان و کارآفرینان غیرایرانی خبر داد و گفت: بر اساس اساسنامه جدید، سازمان می‌تواند از توان علمی، تجربی و سرمایه‌ای پژوهشگران خارجی در قالب پروژه‌های آموزشی، پژوهشی و فناورانه استفاده کند. به این ترتیب، سازمان درصدد است تا ارتباطات بین‌المللی را به شکل مؤثر و پایدار توسعه دهد.

وی با اشاره به نقش تفاهم‌نامه‌ها و کمیسیون‌های همکاری مشترک اقتصادی و علمی میان ایران و کشورهای مختلف افزود: تاکنون همکاری‌های متعددی با کشورهایی همچون چین، روسیه و ترکیه آغاز شده و پروژه‌های تحقیق و توسعه مشترک نیز در دستور کار قرار دارد. این همکاری‌ها با پشتیبانی معاونت علمی و فناورانه ریاست‌جمهوری تقویت خواهد شد.

روزبه، خاطرنشان کرد: تدوین «نقشه راه و سند جامع روابط علمی و فناورانه جمهوری اسلامی ایران» نخستین اولویت سازمان است. این سند با هدف تعیین مسیر کلان همکاری‌ها و تعاملات علمی بین‌المللی تهیه خواهد شد.

رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، دومین اولویت سازمان را «توسعه بازارهای صادراتی محصولات و خدمات دانش‌بنیان» دانست و گفت: حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در بازارهای جهانی نیازمند حمایت‌های جدی دولت است. این حمایت‌ها موجب تثبیت حضور بین‌المللی شرکت‌ها و تقویت صادرات خواهد شد.

روزبه به موضوع جذب هیئت علمی غیرایرانی نیز اشاره کرد و گفت: برای نخستین‌بار، اساسنامه سازمان به ما اجازه می‌دهد از ظرفیت هیئت علمی غیرایرانی بهره ببریم. این موضوع با تصویب هیئت امنا اجرایی خواهد شد و می‌تواند زمینه‌ساز ارتقای تعاملات علمی کشور شود.

وی حوزه «تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان» را از دیگر مأموریت‌های سازمان برشمرد و اظهار کرد: جذب سرمایه‌گذاران، به‌ویژه سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور، از اولویت‌های سازمان است تا این منابع مالی به جای سرمایه‌گذاری در کشورهای دیگر، در مسیر توسعه علمی و فناورانه ایران به کار گرفته شوند.

رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی، با بیان این‌که انتقال فناوری به داخل کشور نیز یکی از رویکردهای محوری خواهد بود، افزود: این سیاست می‌تواند به رشد شتابان اقتصاد دانش‌بنیان کمک کند و در عین حال، ظرفیت‌های فناورانه جمهوری اسلامی ایران را به ابزاری مؤثر برای همکاری‌های بین‌المللی تبدیل کند.

روزبه در پایان تأکید کرد: سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی با تکیه بر سرمایه انسانی متخصص ایرانی و همکاری نخبگان خارجی، تلاش می‌کند الگوهای سیاست‌گذاری علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران را به‌ویژه در میان کشورهای همسایه و منطقه معرفی کند. این تجربه‌ها می‌تواند الهام‌بخش سیاست‌گذاری علمی و فناورانه در دیگر کشورها باشد و جایگاه ایران را در عرصه بین‌الملل تقویت کند.






 
 
اخبار داغ:
حذف هانیه رستمیان و زینب طوماری؛ سامیه یاسی به فینال رسید
تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتبال امید ایران مقابل کره شمالی در بازی های آسیایی | اخبار ورزشی
فال ابجد امروز چهارشنبه 1 مهر 1405 | فال ابجد متولدین همه ماه ها + نیت و سرنوشت
اعلام داوران هفته ششم لیگ برتر فوتسال | اخبار ورزشی
اعلام زمان بازگشت آسانی به تمرینات استقلال
آغاز به کار نمایشگاه دفاع مقدس در قشم
انفجارهای شدید در ریاض؛ حملات موشکی و پهپادی یمن
چه فیلم هایی به اسکار معرفی می شوند؟
قیمت GTQ لحظه ای امروز چهارشنبه 1 مهر 1405
چرا نباید موهای بینی را با موچین یا موم بکنیم؟
چه کسی پاسخ جنایت در میناب را می دهد؟
قیمت DJF لحظه ای امروز سه شنبه 31 شهریور 1405
پوشش زنده بازی های آسیایی؛حذف رستمیان و صعود نمایندگان رویینگ به فینال
روس اتم: واحد یک نیروگاه بوشهر با 100 درصد ظرفیت فعالیت می کند
محاسبات غلط آمریکا در برابر اقتدار ایران به شکستی مفتضحانه انجامید
عراقچی: مصمم بر دفاع از حاکمیت و منافع ملی خود هستیم
پوکو F9 پرو؛ یک گوشی همه فن حریف با عملکرد قدرتمند
عکس: توفان مرگبار دوجوآن در ژاپن
پیش بینی قیمت طلا برای امروز 1 مهر 1405
اسماعیلی: شاعران انقلاب مظلوم مانده اند/ ادبیات ایران نیازمند ترجمه و معرفی جهانی است
برخورد پراید با تریلر حمل گاز مایع در ورامین 3 مصدوم بر جا گذاشت
عناوین و ضرایب دروس کنکور 1406 اعلام شد

موضوعات داغ:
بازی های آسیایی
ایران و آمریکا
هفته ششم لیگ برتر
لیگ برتر فوتسال
مجمع عمومی سازمان ملل
تیم ملی فوتبال امید ایران
سازمان ملل متحد
داوران هفته ششم لیگ برتر
سازمان سنجش آموزش کشور
تیم ملی فوتبال امید
بارش های سنگین
طرح همسان گزینی ازدواج
اراده
خسرو آباد
سپاه الغدیر یزد
شیر مدارس
فامالیسائو
فرماندار شهرستان آبیک
پلنگ کوه
فرمانداری باوی
مسلم علیپور
توزیع گوشت
آلمان آرژانتین
سفر بیرانوند به بلژیک
جفرسون یوری
کفرن تورام
مسرور بارزانی
صندلی هواپیما
خداوند
رییس جهاددانشگاهی اردبیل
بینی قیمت طلا
خودروی پراید
رایزنی ایران
عقیدتی سیاسی
اسامی داوران
ایران و عراق
هیات ایرانی
زمان بازگشت
نشست مجمع عمومی سازمان ملل
شورای عالی انقلاب فرهنگی
رییس جمعیت هلال احمر
عملیات امداد و نجات
فرودگاه بین المللی
شورای عالی انقلاب
رییس جمهوری سوریه
بازیکنان استقلال
جنگ ایران و عراق
ریکاردو ساپینتو
جمعیت هلال احمر
علی اکبر ولایتی
سال تحصیلی جدید
مسابقات فوتبال
شهرستان ورامین
هفته دفاع مقدس
عربستان سعودی
انقلاب فرهنگی
جمهوری اسلامی
عملیات امداد
فرانس فوتبال
امداد و نجات
رقم قرارداد
بهترین فیلم
توقف فعالیت
رییس جمهوری
مرحله گروهی
جوایز اسکار
اخبار ورزشی
سخنگوی سازمان هواپیمایی
سازمان هواپیمایی کشوری
سازمان تأمین اجتماعی
جمهوری اسلامی ایران
نیروگاه اتمی بوشهر
دانشگاه شهید بهشتی
مسابقات تیراندازی
گزارش لحظه به لحظه
امامزاده عبدالله
سازمان هواپیمایی
جمهوری آذربایجان
شبکه های اجتماعی
نیروهای مسلح یمن


 




همه حقوق این سایت برای قطره محفوظ است. قطره مسئولیتی در قبال محتوای مطالب ندارد.
تمامی خدمات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
 
-->