آموزش حسابداری ویژه بازار کار چیست؟مقدمه: برای آشنایی با هر مبحثی نیاز است که در ابتدا یک تعریف کلی از آن را بدانیم. حسابداری عبارت است از فن ثبت، طبقه بندی و تلخیس فعالیتهای مالی یک موسسه در قالب اعداد قابل سنجش به پول و تفسیر نتایج حاصله از بررسی این اعداد. در این مقاله وضعیت بازار کار، درآمد حسابداران، موانعی که حسابدار برای ورود به بازار کار با آن روبروست، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. همچنین در پایان، بهترین دوره آموزش حسابداری ویژه بازار کار همراه با سرفصل دروس قرار گرفته است که شما می توانید برحسب نیاز و در صورت تمایل، دوره مربوطه را شرکت کند. وضعیت بازار کار برای حسابداری در حال حاضر تمامی شرکتهای خصوصی و سازمانهای دولتی، نیازمند حسابدار هستند. با وجود تمامی پیشرفتهایی که در فناوری حاصل شده است، هنوز هیچ اپلیکیشنی نمیتواند جای حسابداران را بگیرد. به همین دلیل، پیشبینی میشود که با رشد کلی مشاغل در دههی پیش رو، نیاز به حسابداران نیز افزایش یابد. انتظار می رود که از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، بازار کار این رشته، چهار درصد رشد داشته باشد. این میزان رشد، با میانگین رشد تمامی مشاغل دیگر، برابر میباشد. بخش های اقتصادی و تجاری که نیاز به این شغل ها در آنها بیش از سایر بخش هاست عبارتند از:
درآمد حسابداران چقدر است؟درآمد حسابداری بسته به نوع حسابداری (سازمان خصوصی، دولتی یا غیرانتفاعی)، تا حدودی متفاوت خواهد بود. حقوق حسابدار تحتتأثیر عوامل متعددی است که می توان تحصیلات، سابقه کاری، توانایی، تجربه و مهارت و همچنین شرکتی که در آن کار می کند را نام برد. حسابداری صنعت گسترده ای است که خدماتی مانند حسابرسی داخلی و خارجی، دادرسی مالیاتی ، بدهی ها و مالیات و تهیه گزارش مالی را در بر می گیرد. حسابداری نهتنها در ایران بلکه در تمام دنیا بهعنوان یک شغل پُردرآمد شناخته شده است. بهطورکلی متوسط حقوق دریافتی یک حسابدار در ایران، ماهی ۸ میلیون است و هرچقدر در کار خود ماهرتر باشد، این مبلغ به ۱۰ تا ۲۰ میلیون در ماه میرسد. موانع ورود دانش آموخته حسابداری به بازار کار رفع نیازهای اطلاعاتی استفاده کنندگان خرد و کلان، مستلزم داشتن یک نظام حسابداری کارآمد است. از سوی دیگر، برخورداری از چنین نظامی نیازمند داشتن نیروهای متخصص حسابداری و همچنین وجود یک ساختار آموزشی مناسب می باشد. از آموزش حسابداران آینده و مشارکت موثر آنها در فراهم ساختن اطلاعات مالی دقیق و قابل اعتماد و همچنین تجزیه و تحلیل چنین اطلاعاتی، برای توسعه پایدار کشورهای در حال توسعه ای مانند ایران، اهمیت فراوانی دارد. در حال حاضر و با توجه به وقوع تحولات اقتصادی محتوایی در کشور، چنین به نظر می رسد که نحوه پذیرش دانشجو در این رشته و همچنین نظام آموزشی حسابداری از نارسایی بنیادی برخوردار است. به گونه ای که توان کافی برای تربیت نیروهای متخصص در این رشته را ندارد. برای رفع این نارسایی ها، اولین گام شناسایی موانع رشد یا پیشرفت آموزش حسابداری می باشد. با جمع بندی موانعی که فارغ التحصیل حسابداری برای ورود به بازار کار با آن روبروست می توان عوامل زیر را برشمرد: الف): تمرکز بر تئوری و حفظیات در نظام آموزشی همچون دیگر رشته های دانشگاهی در ایران، کلیات مفاد آموزش حسابداری در ایران، مبتنی برتئوری و بر مبنای محفوظات است. هنوز در نظام آموزش عالی، کسب مهارت، کسب دانش فنی و توجه به خلاقیت ها و کارآفرینی و ایده پردازی جایگاه تعریف شده ای ندارد. هنوز رشته های تحصیلی در دانشگاه ها، بدون ارتباط با صنعت و بدون در نظر گرفتن نیاز جامعه و صنایع و تربیت نیروی متخصص برای رفع نیاز صنایع و مراکز تولیدی در تمامی زمینه ها به کار خود ادامه می دهند. ب): محیط کار کارآموزی: حسابداران مانند دیگر مشاغل هر چقدر هم که در فضای آموزشی فعالیت کرده باشند، تا وقتی که در یک شرکت و سازمان یا تیم واقعی با پروژههای واقعی دست و پنجه نرم نکنند، در فرآیند و مسیر رشد درست و اصلی قرار نمیگیرند. برای حسابداران انتخاب صحیح محیط کارآموزی یکی از موارد بسیار مهم و سرنوشت ساز است. بعد از تحصیلات دانشگاهی و تصمیم به گذراندن دوره کارآموزی، حسابدار نیاز هست که محیطی را انتخاب کند که راه پیشرفت را برایش سهل و آسان کند. انتخاب نادرست و اشتباه محیط کارآموزی یکی از مهم ترین موانع پیشرفت آموزش حسابداری در ایران به حساب می آید .
ج) : کمبود استادان و هیئت علمی واجد شرایط یکی از علل عمده عدم رشد آموزش حسابداری در ایران فقدان و نبود استادان ماهر با توانایی بالا به اندازه کافی است و اکثر استادان با تجربه در چند شهر عمده و دانشگاه های مطرح به تدریس مشغول هستند. همچنین اکثر استادان به دلیل مشکلات اقتصادی برای تامین زندگی خود به تدریس در چندین دانشگاه میپردازند یا به فعالیت هایی غیر از تخصص خود مشغول هستند. و این مساله باعث می شود که زمان و حوصله کافی جهت آموزش به شاگردان و دانشجویان خود نداشته باشند و نتایج این مساله را ما در دانش فارغ التحصیلان می بینیم. د) : نبود تناسب تحصیلات دانشگاهی همگاهنگ با بازار کار درحالیکه از یکسو ما با مازاد نیروهای دارای مدرک دانشگاهی مواجه هستیم در سمت دیگر کارفرمایان ما در بازار از کمبود حسابداران متخصص شکایت می کنند. از آنجایی که فارغ التحصیلان می بایست در بازار کار، آموخته های دانشگاهی خود را به کار بگیرند، مفاد و سرفصل های ارائه شده در محیط دانشگاهی نمی تواند جوابگوی نیاز بازار کار باشد. با این حال علیرغم نقش مؤثر حسابداری در تصمیم گیری های اقتصادی و مالی، جایگاه و موقعیت حسابداری در ایران بهعنوان یک علم دانشگاهی و ابزار تصمیم گیری بنا به دلایلی مانند ابهام نقش علمی رشته حسابداری در حل مشکلات مالی و عدم وجود سازمان های مستقل حرفهای غیردولتی و عدم ارتباط صنفی مستمر بین اعضای حرفهای مناسب نیست و حتی آمارها نشان می دهد که بسیاری از دانشجویان تمایل خود را برای ادامه تحصیل و اشتغال در حرفه حسابداری از دست دادهاند. آنچه که مشخص است این است که محتوای دروس حسابداری باید بر اساس تقاضای بازار، نه بر اساس علایق دانشگاه تعیین شود. هدف علم حسابداری آموزش حسابداری نیست بلکه آموزش به دانشجویانی است که حسابدار می شوند. پیشرفت های فنی و علمی در زمینه حسابداری از یک طرف و رشد شتابان اقتصادی از طرف دیگر این نیاز را به وجود آورده است که حرفه حسابداری بهسرعت خود را با شرایط تطبیق دهد و بهعنوان یک دانش تخصصی مطرح گردد، این تحولات ناشی از تغییراتی است که در نیازهای جامعه به وجود آمده و پاسخ ندادن به موقع به تغییراتی که در نیازهای جامعه به وجود میآید نتایج مخربی را به دنبال خواهد داشت. در این راستا گذراندن دوره های عمومی و تخصصی حسابداری برای کسانی که جویای کار در این رشته هستند می تواند به آنها کمک کند تا دانش و تجربه خود را در این شاخه افزایش دهند تا با علم و تجربه بیشتری وارد بازار کار شوند. موسسه آموزش عالی آزاد فن آوران حکیم با بیش از 15 سال سابقه در امر آموزش و اشراف داشتن به محتوا و مواردی که بازار کار حسابداری به آن نیاز دارد، دوره آموزش حسابداری را با اساتید مجرب و آشنا به علم روز برگزار می کند. سرفصل ها و مطالبی که در دوره های حسابداری در مجموعه فن آوران حکیم درس داده می شود شامل مواردی است که در پایان دوره ها، دانش پذیر، تمامی مطالبی که یک حسابدار در یک شرکت نیاز به آن دارد را فرا می گیرد.
مزیت های شرکت در دوره های حسابداری فن آوران حکیم:
دوره های حسابداری مورد تدریس در این موسسه، به سه دوره DBA حسابداری، حسابداری کاربردی و مشاورعالی مالیاتی تقسیم می شود. الف) : دوره عالی DBA حسابداری دوره ای تخصصی برای دانش آموخته ها در رشتههای حسابداری و مدیریت است که به صورت حرفهای در حوزه حسابداری، مالی و مالیاتی تمرکز دارد و دروس تدریس شده شامل موارد زیر است:
ب): حسابداری کاربردی دوره جامع حسابداری کاربردی آغاز راهی است برای کسانی که دوست دارند به عنوان حسابدار جذب بازار کار شوند. در حقیقت، کسانی که هیچ آشنایی با فن حسابداری ندارند از این جا باید شروع کنند. آموزش حسابداری کاربردی حتی برای دانشجویان و فارغالتحصیلان رشتههای حسابداری، مدیریت و اقتصاد، و حتی دانش آموختگان رشته های غیرمرتبط، در خصوص تکمیل و انطباق دانشآموختههای خویش با محیط واقعی کار و آشنایی با فن حسابداری در بازار کار پیشنهاد میشود. دروس تدریس شده در این دوره شامل موارد زیر می باشد:
موسسه آموزش عالی آزاد فن آوران حکیم برگزارکننده دوره حسابداری کاربردی ویژه بازار کار در ایران با ارائه مدرک وزارت علوم برای اطلاعات بیشتر در باره این دوره آموزش حسابداری عدد 4 را به 1000282801 ارسال نمائید.. و یا به سایت Fhakim.ac.ir مراجعه کنید. ج): مشاور عالی مالیاتی با پیچیدهتر شدن فضای کسب و کارهای امروزی و نحوه مالیات ستانی دولت، حضور یک مشاور مالیاتی متخصص و خبره در کنار مدیران سازمانها و صاحبان مشاغل بیش از پیش احساس میشود. یک مشاور مالیاتی به اشخاص حقیقی و یا حقوقی کمک میکنند تا با آگاهی کامل به فضای کسب و کار قدم نهاده و از امتیازاتی که قانون برای آنها در نظر گرفته به خوبی استفاده کنند. زمانی این ضرورت بیش از پیش احساس میشود که بین سازمان امور مالیاتی و مودیان مالیاتی اختلافی صورت میگیرد. در دوره مشاور مالیاتی دانش پذیر دروس زیر را فرا می گیرد:
|