مهم ترین نکاتی که باید در مورد آنتی اسکالانت فلوکن 260 بدانیم چیست؟در این گزارش ابتدا توضیح کوتاهی در مورد آنتی اسکالانت میدهیم و در ادامه به نکات زیر در رابطه با مواد ضد رسوب ممبران (آنتی اسکالانت) می پردازیم:
در ابتدا باید ببینیم آنتی اسکالانت چیست؟ و چرا استفاده از آن در سیستم های تصفیه آب صنعتی RO لازم است. به بیان ساده انتی اسکالانت Antiscalant یک ماده شیمیایی افزودنی به آب ورودی به دستگاه تصفیه آب صنعتی می باشد که وظیفه آن جلوگیری از رسوب گذاری در فیلتر ممبران دستگاه RO می باشد. به همین دلیل گاهی به آن مواد ضد رسوب ممبران نیز می گویند.
چرا در دستگاه آب شیرین کن صنعتی RO از آنتی اسکالانت استفاده میشود؟ در دستگاه آب شیرین کن صنعتی، مرحله حذف یون های محلول در آب که اصلی ترین قسمت دستگاه تصفیه آب نیز می باشد، توسط فیلتری به نام فیلتر ممبران صنعتی انجام میشود. در زمان عبور آب از فیلتر ممبران و حذف یون های آب، به دلیل وجود نمک های محلول در آب ورودی به سیستم RO، محل عبور آب از فیلتر ممبران دچار گرفتگی میشود که این امر باعث گرفتگی و کاهش راندمان غشاء ممبران میشود. از مهمترین موادی که روی غشاء ممبران رسوب می کنند، می توان به کربنات کلسیم، سولفات کلسیم سولفات باریم و سولفات استرونیوم اشاره نمود. جهت جلوگیری این رسوبات بر روی فیلتر ممبران، به آب ورودی به دستگاه تصفیه آب صنعتی، میزان دوز مناسبی از آنتی اسکالانت تزریق می شود.
ترکیبات و فرمول شیمیایی آنتی اسکالانت فرمول شیمیایی آنتی اسکالانت ها براساس نوع انها که پلیمرهایی بر پایه آکریلیک اسید (Acrylic acid polymers) و یا ارگانوفسفات (Organophosphatess) می باشند, متفاوت می باشد. pH آنتی اسکالانت ها متفاوت می باشد و به دو دسته کلی آنتی اسکالانت قلیایی و آنتی اسکالانت اسیدی تقسیم میشوند
محل تزریق آنتی اسکالانت بهترین محل برای تزریق آنتی اسکالانت قبل از فیلتر ممبران و پس از فیلتر میکرونی می باشد.
روش استفاده از آنتی اسکالانت و محاسبه میزان تزریق آنتی اسکالانت آنتی اسکالانت توسط پمپ تزریق به آب ورودی به فیلتر ممبران به میزان کافی تزریق می شود. لازم به ذکر است که میزان دوز تزریق آنتی اسکالانت بستگی به آنالیز آب ورودی و مشخصات و فرمولاسیون آنتی اسکالانت دارد. مقدار و میزان تزریق مواد ضد رسوب اسکالانت با هم متفاوت است. ولی برای بیشتر موارد دوز 2-6ppm توصیه میگردد. برای مثال برای آبی با TDS کمتر از 3000 ppm میزان دوز تزریق آنتی اسکالانت برند فلوکن 260 مقدار 3ppm می باشد. پس اگر دستگاه آب شیرین کن به ظرفیت 100 متر مکعب در شبانه روز با ریکاوری 50درصد داشته باشیم، میزان آب ورودی 150 مترمکعب در شبانه روز می باشد که به ازای هر متر مکعب 3 گرم آنتی اسکالانت باید تزریق شود. و برای این دستگاه باید 450 گرم آنتی اسکالانت در شبانه روز به آب ورودی به دستگاه تزریق شود.
عوارض عدم تزریق آنتی اسکالانت میزان تزریق مواد آنتی اسکالانت به دستگاه آب شیرین کن به پارامترهایی مانند آنالیز آب، میزان دبی، دمای آب، میزان ریکاوری سیستم، منبع آب و نوع ممبرین بستگی دارد. زمانی که میزانی از رسوب در فیلترهای غشایی به وجود می آید، مشکلاتی را ایجاد می کند، که این مشکلات عبارتند از:
مقایسه و قیمت انواع آنتی اسکالانت به طور کلی آنتی اسکالانت ها به دو دسته کلی آنتی اسکالانت اسیدی و آنتی اسکالانت قلیایی تقسیم میشوند. همچنین آنتی اسکالانت های موجود در بازار ایران به دو دسته کلی زیر تقسیم میشوند:
اکثر آنتی اسکالانت های ایرانی به دلیل عدم استفاده از مواد شیمیایی با کیفیت و یا به دلیل نداشتن دانش، اغلب کیفیت بسیار پایینی دارند و بعضاً حتی باعث صدمه به فیلتر ممبران میشوند. یکی از برندهای آنتی اسکالانت ایرانی که کیفیت بسیار خوبی دارد و با ممبران سازگار است، آنتی اسکالانت فرمولاسیون فلوکن 260 میباشد که به تاییدیه پژوهشگاه صنعت نفت نیز رسیده باشد.
مهم ترین نکته برای استفاده از آنتی اسکالانت های خارجی، پلمپ بودن بشکه های آنتی اسکالانت و داشتن بچ نامبر حک شده بر روی بشکه می باشد. از معروفترین برندهای آنتی اسکالانت خارجی می توان به برندهای زیر اشاره نمود: آنتی اسکالانت اویستا Avista که دو مدل اویستا 5100 و اویستا 5300 معروفترین مدل های آن می باشند.
بدیهی است قیمت آنتی اسکالانت وارداتی بسیار بالاتر از آنتی اسکالانت های داخلی میباشد.(حدودا دو برابر)
آنتی اسکالانت فلوکن 260 معروفترین و جنرال ترین برند آنتی اسکالانت می باشد که قادر است طیف وسیعی از رسوبات تشکیل شده بر روی ممبران RO را کنترل نماید. آنتی اسکالانت فلوکن 260 یک محلول آبی بر پایه پلی کربوکسیلیک اسید است. این آنتی اسکالانت برای کنترل رسوبات نمک های معدنی و جلوگیری از تشکیل رسوب بر روی سطح ممبران استفاده می شود.
مزایای آنتی اسکالانت فلوکن Flocon 260 ✅ کنترل موثر رسوبات کربناته و سولفاته ✅ موثر در کنترل رسوب سیلیکا ✅ سازگار و مناسب برای انواع ممبران پلی آمیدی و سلولزی ✅ افزایش طول عمر ممبران ✅ جلوگیری از تعویض زود هنگام ممبران ✅ عدم تشکیل جلبلک و آلاینده ها بر روی سطح ممبران ✅ مطابق با استاندارد NSF-60 و استانداردهای بین المللی جهت استفاده در تولید آب شرب
مشخصات فنی آنتی اسکالانت فلوکن 260
عوارض استفاده از آنتی اسکالانت نامرغوب: استفاده از آنتی اسکالانت نامرغوب باعث ایجاد مشکلات بسیاری در دستگاه آب شیرین کن می گردد. این عوارض به حدی است که عدم استفاده از آنتی اسکالانت، صدمات کمتری به دستگاه آب شیرین کن وارد می نماید به نسبت وقتی که از آنتی اسکالانت نامرغوب استفاده میشود. برخی از مهمترین صدمات وارده به دستگاه آب شیرین کن به شرح زیر می باشد:
|