انواع شرکت برای تاسیس و ثبت در ایران کدام اند؟ثبت شرکت در ایران، یک فرآیند حقوقی و بسیار مهم جهت قانونی کردن کسب و کار و فعالیت بصورت جدی در زمینه های مختلف می باشد که شرایط و مراحل مشخصی دارد. برای ثبت و تاسیس شرکت در شهر های ایران، بهتر است تا با انواع شرکتها آشنا باشید تا بدانید کدام نوع شرکت برای شما مناسب بوده و پیگیری های لازم را انجام دهید. شرکتها بصورت کلی به انواع تجاری و غیر تجاری طبقه بندی می شوند که در 7 مورد لیست می شوند. با مطالعه این مقاله بصورت کلی و جامع با انواع شرکتها و روش تاسیس و ثبت آنها آشنا خواهید شد و اطلاعات جامعی در باره شرایط کلی آنها کسب خواهید کرد. ثبت شرکت چیست؟پیش از معرفی انواع شرکتها بهتر است بدانید فرآیند ثبت شرکت چیست و چطور انجام می شود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت : ثبت شرکت به مجموعه ای از اقدامات لازم جهت تهیه مدارک مورد نیاز تاسیس شرکت، پرداخت هزینه ها، انتخاب نوع و محل شرکت، تهیه جواز ها، انتشار آگهی های لازم در روزنامه و ... گفته می شود. حال می توان به انواع شرکتها در ایران آشنا شد تا بدانیم کدام گزینه مناسب شرایط ما می باشد. انواع شرکتها برای ثبت در ایرانشرکتها بصورت کلی در انواع : شرکت مسئولیت محدود، سهامی خاص، سهامی عام، شرکت تضامنی، نسبی، تعاونی، مختلط سهامی و غیر سهامی خلاصه می شوند.
شرکت مسئولیت محدود
تقریبا ساده ترین و آسان ترین روش جهت تاسیس و ثبت شرکت، شرکتهای مسئولیت محدود می باشند که شرایط و مراحل آسانی دارند. ثبت شرکت مسئولیت محدود با هزینه ارزان و کمترین مدارک قابل پیگیری بوده و می توان آن را بصورت شخصی یا برون سپاری به یک سامانه، انجام داد. در این نوع شرکتها سرمایه شرکت به سهام تبدیل نمی شود و شرکا به میزان مشخصی سرمایه خود را وارد شرکت می کنند. هر شخص بر اساس میزان سرمایه ای که به اشتراک گذاشته است، در برابر تعهدات وظیفه داشته و حداقل 2 نفر جهت تاسیس آن، نیاز است. تاسیس شرکتهای مسئولیت محدود در ایران بصورت اینترنتی یا حضوری قابل پیگیری می باشد و شما می توانید با مراجعه به سامانه آگاه ثبت، درخواست خود را درج نمایید. شرکت سهامی خاصشرکتهای سهامی خاص یکی دیگر از انواع شرکت های قابل تاسیس و ثبت در ایران می باشند.در فرآیند و مراحل ثبت شرکت سهامی خاص بر خلاف نوع مسئولیت محدود، از واحد هایی به نام سهام استفاده می شود. یعنی سرمایه افراد و شرکا به سهام تبدیل شده و هر فرد بر اساس میزان سهمی که در شرکت دارد، مسئولیت و وظایف خاصی را بر عهده می گیرد.برای تشکیل این شرکتها نیز به 5 نفر نیاز می باشد و باید 35 درصد از کل سرمایه شرکت در یک حساب رسمی و معتبر بانک واریز شود. امکان خرید و فروش سهام برای عموم مردم در شرکتهای سهامی خاص وجود ندارد. اگر قصد دارید بدانید کدام شرکتها قابلیت ورود به بورس و واگذاری سهام به مردم را دارند، در ادامه به آن اشاره کرده ایم. شرکت سهامی عامشرکتهای سهامی در 2 نوع عام و خاص تقسیم می شوند که به نوع شرکتهای سهامی خاص اشاره کردیم. برای ثبت شرکت سهامی عام در ایران به سرمایه 500 هزار تومان برای شروع نیاز می باشد و تعداد اعضا نباید از 5 نفر کمتر باشد. بخش عظیمی از سرمایه شرکتهای سهامی عام می تواند توسط سهامداران اصلی تامین شده و قسمت دیگری از طریق فروش سهام به مردم توسط بازار بورس، صورت بگیرد .ثبت شرکت سهامی عام می توانند در زمینه های مختلف از جمله: مهندسی، شیمیایی، صنعتی، پزشکی و .. انجام شود که بصورت آنلاین و اینترنتی نیز قابل پیگیری می باشد. شرکت تضامنینوع دیگری از شرکتهای تجاری برای تاسیس در ایران، ثبت شرکت تضامنی می باشد. این شرکتها برای راه اندازی و شروع قانونی فعالیت در کشور، شرایط و قوانین خاص خود را دارند. از جمله این شرایط حضور 2 نفر به عنوان شریک و درج واژه " تضامنی " در اسم شرکت می باشد. عزل و نصب هیئت مدیره در این شرکتها بسیار آسان و ساده بوده و کافیست مدارک زیر را برای ثبت قانونی در اداره ثبت شرکتها تهیه نمایید.
شرکت تعاونیشرکتهای تعاونی بصورت عمده در دو گروه : تعاونی تولیدی و تعاونی توزیعی طبقه بندی می شوند. برای تاسیس این شرکتها شرایط آسانی در نظر گرفته شده است و کافیست ابتدا حوزه فعالیت شرکت را تعیین کرده و بر اساس تولیدی یا توزیعی بودن آن، اقدام به تهیه مدارک و مجوز های مورد نیاز کنید. تاسیس این شرکتها نیاز به شرایط زیر دارد:
این شرکتها نیاز به 7 نفر برای تاسیس داشته و می تواند سهامی یا غیر سهامی به ثبت برسد. شرکت نسبیثبت شرکتهای نسبی در ایران شبیه به نوع تضامنی بوده با این تفاوت که در اسم این شرکتها باید واژه نسبی ذکر شود و حتما اسم یکی از شرکا در آن قید شده باشد. شرکتهای نسبی تفاوتی که با نوع تضامنی دارند، در پرداخت بدهی و تعهد شرکا به طلبکاران می باشد. بصورت واضح تر در شرکتهای نسبی اگر میزان دارایی و سرمایه شرکت برای پرداخت بدهی ها کافی نباشد، هر شریک بر اساس مقدار سرمایه ای که در شرکت دارد، وظیفه پرداخت را بر عهده خواهد داشت. دانش بنیان تاسیس و ثبت شرکت های دانش بنیان، امروزه در ایران بسیار رواج داشته و بصورت کلی شرایط مناسبی برای شرکا و هیئت مدیره خواهد داشت. شرکتهای دانش بنیان به شرکتهایی گفته می شود که در جهت ارتقای دانش فنی و کیفی، ارائه خدمات بر پایه دانش و تجاری سازی با ارزش افزوده بالا فعالیت کنند. این شرکتها برای تاسیس شرایط خاص خود را دارند که می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان و تخصصی از طریق سامانه ثبت شرکت آگاه ثبت، اقدام به دریافت راهنمایی های لازم کنید. مختلط سهامی و غیر سهامی
به ترکیبی از شرکتهای تضامنی و سهامی، شرکت مختلط گفته می شود. این شرکتها دارای 2 نوع شریک عمده می باشند: شرکای ضامن و شرکای سهامی. برای تاسیس این شرکتها در کشور ایران باید واژه " شرکت مختلط " در اسم شرکت قید شده باشد. همچنین اسم یکی از شرکای ضامن نیز باید حتما در نام شرکت درج شود.
ثبت و تاسیس انوع شرکت بصورت فوری و آنلاین در ایرانبرای تاسیس و راه اندازی شرکتها بصورت قانونی و رسمی در تمام شهر های کشور ایران، باید ابتدا نوع شرکت را انتخاب کرده و بر اساس آن، اقدام به پیگیری مراحل نمایید. برای کسب اطلاعات جامع و تخصصی بهتر است تا با دریافت مشاوره رایگان، دانش حقوقی خود را افزایش داده و با آگاهی لازم نسبت به فرآیند تاسیس شرکت خود، اقدام نمایید. شما می توانید با مراجعه به سامانه ثبت شرکت آگاه ثبت، کلیه مراحل تاسیس انواع شرکتها در ایران را بصورت حضوری یا آنلاین، پیگیری نمایید. |