ویژگیهای لپتاپ معماری و خرید اقساطی این لپتاپهااگر دانشجو یا فارغالتحصیل معماری هستید، حتما همیشه دغدغهی خرید یک لپتاپ مناسب را برای کارهای معماری دارید. اصلا بدون داشتن یک لپتاپ مناسب، انجام پروژههای معماری ممکن نیست. اما یک لپتاپ مناسب معماری چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟ از نظر سختافزار و قطعات چطور؟ بهخصوص حالا که قیمت لپتاپ و تمام ابزارهای الکترونیکی بالا رفته، لازم است حتما با آگاهی و شناخت کامل و با توجه به نیازتان هزینه کنید. در ادامه ویژگیهای مناسبترین مدل لپتاپ برای معماری را بررسی و چند مدل لپتاپ را به شما معرفی کردهایم. معمارها برای چه کارهایی به لپتاپ نیاز دارند؟معمولا معمارها برای سه کار اصلی از لپتاپ یا PC استفاده میکنند:
برای محاسبات، معمولا سختافزار پیچیدهای لازم نیست. اما برای طراحی و رندرگیری (به خصوص رندرگیری) باید پردازنده و گرافیک سیستم، قوی باشد. حتی نرمافزارهای مختلف رندر مثل رویت و لومویون هم با هم تفاوت دارند. پس ابتدا مشخص کنید که قرار است دقیقا چه کارهایی با لپتاپتان انجام دهید.
چند نکتهی مهم:
قرار است چه نرمافزارهایی روی لپتاپ نصب کنید؟ نرمافزارهایی که قرار است با آن کار کنید، ارتباط مستقیم با قیمت لپتاپتان دارد. هرچقدر این نرمافزارها برای اجرا به سختافزار قویتری نیاز داشته باشند، هزینهی تهیهی سیستم بیشتر میشود.
معمارها معمولا از چند نرمافزار خاص برای طراحی استفاده میکنند. ۱- اسکچاپ-SketchUp: یک نرمافزار ساده برای سه بعدی کردن طرحها و دیزاینهای اولیه. این نرمافزار از خط و صفحه استفاده میکند، یعنی در آن، از به هم پیوستن خطوط، سطوح و از به هم پیوستن سطوح، حجمها ایجاد میشوند. ۲- رویت-Revit: کار اصلی رویت مدلسازی اطلاعات ساختمان است. از رویت هم برای مدلسازی دوبعدی و سهبعدی و هم برای رندرگیری استفاده میشود. ۳-تری دی مکس-3D Max: با تریدیاس مکس معماران میتوانند قبل از ساخته شدن ساختمان، تمامی عناصر نمای بیرونی و طراحی داخلی و حتی دکوراسیون داخلی ساختمان را با بهترین کیفیت ببینند و تغییرات دلخواه را روی آن اعمال کنند. ۴-اتوکد-Autocad: با استفاده از اتوکد میتوان یک نقشهی ساختمانی طراحی کرده و تحلیل های مربوط به مقاومت آن را قبل از شروع به ساخت انجام داد. ۵- ویری-Vray: ویری یک پلاگین رندر تجاری برای برنامههای کاربردی و نرمافزارهای گرافیکی کامپیوتری سه بعدی است. ۶-لومیون-Lumion: با استفاده از امکانات ارائهشده توسط نرمافزار لومیون میتوان مدلهای معماری موردنظر را به تصاویر و انیمیشنهای باکیفیت تبدیل کرد. ۷-راینو -Rhino: نرمافزار راینو یک نرمافزار مدلساز سهبعدی قوی است که توسط شرکت مکنیل عرضه شده است. این نرمافزار بر پایهی خطوط نربز تولید هندسه میکند. خطوط نربز چون تعریف ریاضی دارند، دقیقتر از نرمافزارهای بر پایهی مش مثل مکس، اسکچآپ، اتوکد و غیره عمل میکنند. تعریف هندسه با خطوط ریاضی باعث شده که راینو در تبدیل هندسه به نمونههای واقعی جلوتر از دیگر نرمافزارهای مدلساز باشد.
از بین این نرمافزارها، لومیون و ویری به سختافزارهای بالاتری نیاز دارند و برای رندرگیریهای پیشرفته و با جزئیات بالا استفاده میشوند. اگر بهصورت حرفهای کار میکنید، به جای لپتاپ از PC استفاده کنید و سیستم قدرتمندتری داشته باشید، اما برای سالهای اولیهی کار حداقل سیستمی که در ادامه پیشنهاد میدهیم، برای کار با همهی نرمافزارهای بالا کافی است. یک لپتاپ معماری حداقل چه سختافزاری باید داشته باشد؟در سختافزار برای بهترین مدل لپتاپ برای معماری، چند فاکتور مهم را بررسی کردهایم:
۱- پردازنده (cpu): سیپییو، مغز و کنترلگر تمام کارهایی است که در سیستم انجام میشود. هر چقدر سیستم، پردازندهی قویتری داشته باشد، بهتر میتواند دستورات نرمافزاری را اجرا کند. برای خرید لپتاپ معماری، حتما به یک پردازنده نسبتا قوی نیاز دارید. برای اینکه بتوانید نرمافزارهایی مثل اتوکد را بدون مشکل اجرا کنید، یک لپتاپ با حداقل پردازندهی Intel Core i7 یا پردازنده AMD Ryzen 7 لازم دارید. (Intel و AMD دو شرکت بزرگ تولید قطعات هستند و اکثر شرکتهای بزرگ از قطعات این شرکتها استفاده میکنند) در ضمن هرچقدر نسل پردازندهها جدیدتر باشد، قدرت پردازش بیشتری دارند، مثلا پردازندهی core i7 نسل هشتم، قویتر از corei7 نسل پنجم است.
۲- واحد پردازش گرافیک(GPU): به واحد پردازش گرافیک، اصطلاحا کارت گرافیک هم گفته میشود. وظیفهی کارت گرافیک، تبدیل کردن اطلاعات و دستورات به تصویری است که ما در نمایشگر میبینیم. بدون کارت گرافیک هیچ تصویر و نتیجهای از کارتان نمیبینید. در لپتاپهای معماری تمام خروجیها به صورت تصویر و ویدیو است، پس حتما یک کارت گرافیک قوی روی سیستم استفاده کنید. شرکتهای مختلف، مدلهای متنوع کارت گرافیک تولید میکنند، اما برای یک لپتاپ معماری باید کارت گرافیک حداقل باید حافظه 4G داشته باشد. سری Nvidia Quadro و سری AMD FirePro برای طراحی مناسب هستند.
۳- رم (RAM): رم حافظهی موقت سیستم است که عملیات در حال اجرا را ذخیره میکند. هرچقدر رم ظرفیت بیشتری داشته باشد، میتواند دستورالعملها و فرمانهای پیچیدهتری را در لحظه اجرا کند. دستورات رندر و طراحی جزو فرمانهای پیچیده و سنگین هستند که به حافظهی موقت زیادی نیاز دارند. حداقل حافظهی لپتاپ معماری خوب باید ۱۶ گیگابایت باشد.
۴- هارد(HARD): حافظهی جانبی که محل ذخیرهسازی همهی اطلاعات در سیستم شماست. برای انتخاب هارد دو نکته وجود دارد: -حجم ذخیرهی اطلاعات -سرعت فراخوانی اطلاعات قطعا هرچقدر هاردتان حجم بیشتری برای ذخیرهی اطلاعات داشته باشد، فایلهای بیشتری میتوانید ذخیره کنید. اما حداقل یک هارد با ظرفیت ۱ ترابایت لازم دارید.
از نظر سرعت هم به هاردی نیاز دارید که اطلاعات را سریع فراخوانی و اجرا کند. بهصورت کلی دو نوع هارد داریم: -هارد HDD -هاردSSD هارد HDD که حدود ۶۰ سال است استفاده میشود، یک قسمت فیزیکی دارد که روی یک پایه با سرعت خیلی زیاد میچرخد و اطلاعات را منتقل میکند. چون این هارد با سرعت زیاد میچرخد، ممکن است به مرور زمان دچار استهلاک شود و از کار بیفتد. هاردهای SSD نسل جدیدتری از هارد هستند که به حرکت و چرخش برای خواندن اطلاعات نیاز ندارند. به همین دلیل سرعت فراخوانی اطلاعات در این هارد بیشتر از مدل HDD است.
به دو دلیل سعی کنید از هارد SSD یا ترکیب SSD در کنار HDD استفاده کنید: ۱- هارد SSD سرعت بالاتری در انتقال اطلاعات دارد. ۲- هارد SSD نیازی به چرخش ندارد و موقع کار گرما تولید نمیکند، درحالیکه هارد HDD خیلی داغ میشود و در مدت طولانی ممکن است به خاطر این گرما، آسیب ببیند. این موضوع بهخصوص در زمان رندرگیری اهمیت زیادی دارد، چون رندرگرفتن ممکن است چند ساعت تا چند روز طول بکشد.
۵- صفحهی نمایش: در انتخاب صفحهی نمایش، چهار نکته مهم است.
الف-تکنولوژی پنل صفحه نمایش: صفحهی نمایشها معمولا در دو مدل TFT و IPS ارائه میشوند. پنل IPS تکنولوژی جدیدتری است که زاویهی دید بیشتر، سرعت بالاتر و تصاویر باکیفیتتر و روشنتری نمایش میدهد. در کنار همهی این موارد، برق و انرژی بیشتری نسبت به TFT مصرف میکند، قاعدتا قیمت بیشتری هم دارد. اگر از نرمافزارهای گرافیکی مثل فتوشاپ استفاده میکنید، حتما از صفحههای IPS استفاده کنید.
ب-مات و براق بودن: صفحههای براق (glossy) و مات (matt) فقط یک تفاوت با هم دارند. صفحههای مات یک پوشش نازک روی صفحهشان دارند که نور را به خوبی منعکس میکند. صفحههای براق در نور شدید و محیطهای باز، صفحه را تیره نشان میدهند و عملا چیزی مشخص نیست. اگر از لپتاپ در محیطهای باز مثل محل پروژهها استفاده میکنید، حتما مدل مات را انتخاب کنید.
پ-اندازهی صفحه: اندازهی صفحه از آن مواردی است که هرچه بزرگتر باشد، بهتر است. معمولا لپتاپهای مرسوم بین ۱۴ تا ۱۷ اینچ هستند. البته یادتان باشد که هرچه لپتاپ بزرگتر باشد، وزن بیشتری هم دارد.
ت-رزولوشن: رزولوشن در واقع تعداد پیکسلهایی است که در هر اینچ صفحه نشان داده میشود. هرچقدر این عدد بیشتر باشد، درواقع کیفیت صفحهی نمایش بیشتر است و جزئیات را با دقت بیشتری نشان میدهد. معمولا لپتاپهای فول اچدی با رزولوشن 1080p برای شروع کار مناسب هستند.
۶- سایر امکانات: امکانات دیگر مثل وایفای، کارت صدا، خروجی کابل hdmi و پورت usb به تعداد کافی است که تقریبا همهی لپتاپها دارند و نیازی نیست خودتان را درگیر کنید.
دریافت اعتبار تا سقف ۵۰ میلیون تومان و خرید اقساطی لپتاپلپتاپهای حوزه معماری تنوعهای مختلفی در بازههای قیمتی متفاوت دارند که شما میتوانید بر حسب بودجهی خود هرکدام از آنها را انتخاب کنید. اگر قصد دارید که لپتاپ خاصی را تهیه کنید ولی با بودجهی شما همخوانی ندارد، ما یک راه سریعتر برای خرید آن به شما پیشنهاد میدهیم. با دریافت اعتبار در ازکیوام تا سقف ۵۰ میلیون تومان میتوانید از فروشگاههای معتبر کالای دیجیتال لپتاپ خود را انتخاب و بهصورت اقساطی خریداری کنید. درحالحاضر میتوانید با داشتن دسته چکی به نام خودتان، طرحهای اعتباری متتاسب با شرایط خود را از سایت azkivamانتخاب کنید و با دریافت اعتبار از فروشگاههای معتبر خرید اقساطی خود را انجام دهید.
|