4 روش گرم کردن گلخانهدر برخی از محیط های آب و هوایی، گرم کردن گلخانه در زمستان کاملاً غیر ضروری است. فرض کنید دمای شبانه شما در زمستان به ندرت به زیر 30 درجه می رسد. در این صورت، می توانید از گلخانه خود برای پرورش انواع سبزیجات مقاوم به سرما تا بهار بدون هیچ کار اضافی استفاده کنید و خیلی احتیاج به گرم کردن گلخانه خود ندارید مگر در موارد خاصی که باید گرم کنید. از سوی دیگر، اگر زمستانهای سختی را تجربه میکنید که دمای آن اغلب زیر 10 درجه سانتی گراد یا پایینتر از آن است، صرف نظر از اینکه محصولات شما چقدر مقاوم هستند، به نوعی از گرم کردن گلخانه نیازمندید.
انواع روش ها و سیستم های گرم کردن گلخانه روش ها و سیستم های های گرم کردن زیادی وجود دارد . که بسته به سازه گلخانه شما و محیط و آب هوای اطراف روش گرم کردن خود را باید انتخاب کنید روش هایی مانند استفاده از هیتر گلخانه یا گرمایش از کف و... برای انتخاب روش مورد نظر خود بهتر است کارشناسان با تجربه ایی یا از شرکت های بزرگی مانند گروه صنعتی مهراد که چندین سال سابقه و اعتبار خوبی دارند کمک بگیرید تا خیالتان در این باره جمع باشد
1- ( استفاده از انرژی خورشیدی) بخاری های خورشیدی همان چیزی هستند که به نظر می رسند - واحدهای گرمایشی کوچکی که انرژی خورشیدی را گرفته و باعث گرم شدن آب درون خود میشوند.. متأسفانه یافتن این نوع واحدهای گرمایشی بسیار دشوارتر از آن چیزی است که تصور می کنید. دلیل آن این است که بخاری ها برای کارکردن به انرژی زیادی نیاز دارند که به معنای نیاز به نصب چندین پنل خورشیدی است.. به عنوان مثال، برای راه اندازی یک بخاری 1500 واتی، باید پانزده پنل خورشیدی 100 واتی نصب کنید! اگر این تعداد پنل خورشیدی را روی گلخانه خود قرار دهید، جایی برای ورود نور وجود نخواهد داشت. حتی بزرگتر کردن و تهیه پنلهای خورشیدی 500 واتی گرانتر به سه پنل نیاز دارد و البته باز هم فضای زیادی را در بالای سقف گلخانه اشغال میکند. البته در کنار معایب آن باعث میشود آلودگی محیط زیست به شدت کم شده و ردپای کربن در محیط را کاهش میدهد. از طرفی نیز هزینه های جانبی مانند قبوض برق را به شدت کاهش میدهد.
2- ( گرمایش آب گرم) گرمایش از کف راهی برای گرم کردن محیط هایی نظیر خانه ، گلخانه و… از طریق لوله های محکم و قابل انعطافی است که در کف سازه گلخانه تعبیه شده است. کارآمد و مقرون به صرفه است و مزایای زیادی نسبت به رادیاتورها دارد. این سیستم با جریان هوای گرم از یک سطح داغ به محیط خنک تر کار می کنند. در کاربردهای گلخانه ای، لوله کشی در زیر پی بتنی سازه گلخانه نصب می شود. سپس این لوله ها به یک بخاری آب گرم متصل می شوند. هنگامی که آب گرم از سیستم عبور می کند، هوای بین کف گلخانه و فونداسیون سازه گرم می شود. همانطور که هوای گرم به طور طبیعی بالا می رود، گرما را می توان در بالای کف احساس کرد و در سراسر فضای گلخانه جریان میابد. این برنامه برای گرم کردن کل گلخانه یا استفاده به عنوان گرمایش زیر نیمکتی برای تامین گرما به طور مستقیم به ریشه گیاهان ایده آل است البته در کنار مزایا معایب گرمایش از کف دارای هزینه اولیه بالاتر و کمبود متخصص برای اجرای آن و سختی در تعمیرات که باعث کمبود محبوبیت در کشورمان شده است.
3- استفاده از بخاری گلخانه( کوره هوای گرم) هیتر گلخانه یا بخاری گلخانه بهترین و مقرون به صرفه ترین روش گرم کردن گلخانه هستند، هیتر گلخانه آتش درون میباشد که از نظر قیمت هیتر گلخانه بسیار مقرون به صرفه است و هم از نظر گرما دهی توان بالایی دارد و هم در بین گلخانه داران طرفداران بسیاری نیز دارد. هیتر های گلخانه با دارا بودن بدنه ایی با فولاد گالوانیزه یا استیل ضد زنگ ماندگاری بالایی داشته که از سریق یک مشعل درون آن هوایی که از طریق فن های مکنده وارد کوره میشود را داغ کرده و به سمت بالا میفرستد که این کار بعد از دقایقی سبب گرمای مطبوعی برای گیاهان درون گلخانه میشود. هیتر های گلخانه دارای ترموستات هستند که گرمای محیط را میتوان با آنها تنظیم کرد . شرکت های بزرگ صنعتی تولید کننده هیتر مانند گروه صنعتی مهراد جزو ایمن ترین هیتر ها را تولید و وارد بازار میکنند.
4- عایق سازی مناسب عایق سازی مناسب در واقع نوعی پیشگیری است تا راه حل گرم کردن مستقیم در این روش سما برای ساخت سازه گلخانه خود از مصالحی استفاده میکنید که گرما را درون خود به نوعی ذخیره میکنند و سبب گرم شدن خود به خودی گلخانه میشوند . برای مثال شما میتوانید در کف سازه خود از بتن استفاده کنید که علاوه بر استحکام بیشتر عایق بندی مناسبتری نیز دارد و یا از پوشش های برای گلخانه استفاده کنید که استفاده حداکثری از نور و گرمای خورشید داشته باشید و در کنار آن عایق بندی مناسبتری نیز بکنید.
به هر حال شما باید قبل از هر اقدامی طرح گلخانه خود را بریزید تا از ایجاد هزینه های اضافی جلوگیری شود و بهره گیری از کارشناسان همیشه بهترین انتخاب است. |