چگونه دینی بخوانیم؟
درس دین و زندگی یکی از مهمترین درسهای عمومی کنکور به حساب میآید که با ضریب 3 در کنکور تمام رشتهها وجود دارد. بنابراین سرمایهگذاری روی آن و مطالعه با روش درست و البته از طریق کتاب کمک درسی مناسب میتواند کمک بسیار زیادی به بهبود رتبه کنکور داوطلبان کند. به طور کلی اگر بخواهیم درس دین و زندگی را با دروس عمومی دیگر مانند عربی و زبان انگلیسی مقایسه کنیم، متوجه اهمیت بسیار زیاد آن خواهیم شد. بنابراین با مطالعه درست این درس میتوانید رتبه مناسبی را در کنکور خود بهدست آورید. در این مطلب نحوه صحیح مطالعه این درس مهم و تاثیر آن در کنکو را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید. دیگران در درس دینی چه عملکردی دارند؟
این آمار نشان میدهد که درصد بسیار زیادی از داوطلبان آنطور که باید این درس را مطالعه نمیکنند. این نتیجه اگرچه میتواند بسیار ناراحت کننده باشد، اما برای افرادی که از هر فرصتی برای ترقی استفاده میکنند بهترین خبر است. زیرا این افراد میدانند که دروسی که اکثر داوطلبان نتیجه خوبی از آن نمیگیرند، بهترین دروس برای ایجاد تغییر مثبت در رتبه کنکور هستند. چگونه درس دینی را مطالعه کنیم؟در ابتدا باید بگوییم که درس دین و زندگی یکی از دروس نسبتاً حفظی به شمار میرود و به همین دلیل بسیار فرار است. این موضوع موجب میشود که روش مطالعه این درس نیز نسبت به دروس دیگر متفاوت شود. درس دین و زندگی یکی از دروس عمومی به شمار میرود که با ضریب 3 در کنکور اثر میگذارد. این درس 25 سوال دارد که از سوال 51 تا 75 دفترچه را به خود اختصاص میدهد. از آنجا که مدت زمان درنظر گرفته شده برای درس دین و زندگی در کنکور تنها 17 دقیقه است، دانش آموزان باید بتوانند هر یک از سوالات را در مدت 42 ثانیه پاسخ دهند. بنابراین باید تسلط زیادی به دین و زندگی داشته باشند تا بتوانند به راحتی به سوالات پاسخ دهند.
قدم اول: بودجهبندی دروس دین و زندگیبرای این که بتوانیم کتاب کمک درسی مناسبی برای درس دین و زندگی بیابیم و بدانیم که چگونه دینی بخوانیم، باید ابتدا از بودجهبندی این درس آگاه شویم. طبق آنچه در کنکور سالهای اخیر وجود داشته است، درسهایی که بیشترین سوالات کنکور از آنها مطرح شده است به شرح زیر است: پایه دهم: دروس 1، 2، 3، 4، 6، 9، 10و 11؛ پایه یازدهم: دروس1، 2، 4، 6، 9، 10، 11؛ پایه دوازدهم: دروس 1، 2، 3، 4، 5، 6، 7، 8 و 10 قدم دوم: روش مطالعه درست هر قسمت را بدانیدبرای اینکه بتوانید درس دین و زندگی را 100 درصد بزنید، باید بدانید هر یک از قسمتهای آن را چگونه بخوانید. برای مثال، بهتر است هنگامی که آیات یا احادیث را مطالعه میکنید، به جای اینکه آن را حفظ کنید، پیام اصلی و موضوع آن را بفهمید. علاوه بر این روش مطالعه هر یک از قسمتهای دیگر به شکل زیر است:
قدم سوم: اولویتبندی کنیدیکی از مواردی که در برنامهریزی برای کنکور اهمیت بسیار زیادی دارد، اولویتبندی دروس است. برای اینکه بتوانید درس دینی را مانند رتبههای برتر کنکور درصد بالایی بزنید، باید بودجهبندی دروس را به دقت مطالعه کرده و بر اساس میزان اهمیت درس ها، آنها را اولویتبندی کنید. قدم چهارم: بهترین منابع دینی کنکور را بشناسیدکتابهای کمک درسی همانطور که از نام آنها مشخص است، جهت کمک به مطالعه دروس تهیه و منتشر شدهاند. بنابراین این موضوع که کدام یک از این منابع میتواند برای مطالعه دینی کنکور مناسب باشد اهمیت بسیار زیادی دارد. منابعی که برای درس دینی بیشتر از همه مورد استقبال دانش آموزان قرار گرفته است شامل کتب انتشارات زیر است:
انتشارات گاج کتابهای مختلفی برای درس دینی منتشر کرده است. یکی از جامعترین کتابهای دین و زندگی کنکور، کتاب آی کیو گاج است. علاوه بر این کتب مختلف دیگری مانند کتابهای میکرو طبقهبندی نیز بسته به نیاز داوطلب مناسب است. علاوه بر این، کتابهای دین و زندگی جامع کنکور از انتشارات مهر و ماه و خیلی سبز نیز از منابع خوب برای این درس به شمار میروند. شما میتوانید این کتابها را از وب سایت وطن بوک خریداری کنید. قدم آخر: تست زدن را فراموش نکنیددر نهایت بهتر است بدانید اگرچه مطالعه درست یکی از اصلیترین قدمها برای موفقیت در کنکور است، اما بهتر است یادآوری کنیم که شما تنها 42 ثانیه برای پاسخ به هر سوال در کنکور دارید؛ بنابراین تا زمانی که تست زدن را تمرین نکنید، نتیجه مناسبی نخواهید داشت. برای تست زدن بهتر است ابتدا از تست های تألیفی استفاده کنید و پس از تسلط به آنها به سراغ تستهای کنکور سراسری یا اصطلاحاً شناسنامهدار بروید. جمعبندیدر این مقاله به بررسی روشها و تکنیکهای مناسب برای مطالعه دینی پرداختیم. اگرچه درس دینی یکی از دروسی است که بسیاری از افراد ممکن است به اندازه کافی به آن اهمیت ندهند، اما بدون شک مطالعه دقیق آن تاثیر بینظیری بر رتبه کنکور خواهد داشت. بنابراین بهتر است از این پس، نگاه ویژهای به این درس داشته باشید. |