سودا چیستدر بدن هر انسانی 4 نوع خلط با نام های خلط سودا، بلغم، صفرا و خون وجود دارد. اگر سودا در بدن زیاد شود و به آن توجهی نگردد بعد از مدتی به سودای غلیظ یا سودای سوخته تبدیل می شود که درمان آن کمی دشوار است.
مزاج سوداوی (خلط سودا 30) چیست؟سودا سنگین ترین خلطِ بدن است که سیاه رنگ می باشد. خلط سودا در طحال نگهداری می شود و هنگام نیاز بدن به دریافت انرژی و غذا، به معده می ریزد و احساس گرسنگی را در فرد ایجاد می کند. وجود مقدار کم از یان خلط برای بدن لازم و ضروری می باشد ولی در صورتی که از حالت تعادل خارج شود، عوارض و بیماری های جبران ناپذیری را بروز می دهد که یکی از آن ها بیماری های سرطان می باشد؛ مزاج بافت سرطانی سودا بوده و این خلط در هر قسمت از بدن به میزان زیاد رسوب کند سبب ایجاد سرطان در آن عضو می شود. به طور کلی این خلط معمولا با خوردن غذاهای سودازا یا رسوب خلط صفرا در بدن ایجاد می شود. علائم سوداسودا مزاجی در ابتدا با علائمی چون دلزدگی، پرخوری یا بی اشتهایی، بی حوصلگی، گوشه گیری، لذت نبردن از کارهای مورد علاقه، احساس یاس و ناامیدی، خستگی و بی حالی، کمر درد، سرگیجه، ناتوانی در تصمیم گیری و از دیت دادن میل جنسی خود را نمایان می کند. اما اگر در مرحله حاد از این بیماری باشیم علامت های فرد کمی متفاوت می شود که برخی از آن ها عبارتند از: گریه های گاه و بی گاه، رفلاکس معده، فکر خودکشی، کهیرهای پوستی، دردهای مبهم در اعضای بدن بدون وجود بیماری، تغییرات ظاهری در زبان و تحریک پذیری؛ توجه داشته باشید که نشانه های سودا هم می توانند به صورت گروهی در فرد ظاهر شوند و هم به صورت مفرد.
پیامد و اثر غلبه سودا بر اندام های بدن چیست؟غلبه خلط سودا بر اعضای مختلف بدن تاثیرات گوناگونی می گذارد: پوست: سبب تیرگی، خارش، سوزش، خشکی، اگزما و ایجاد لکه های تیره می شود. مو: ریزش، بد فرمی، موخوره، شکنندگی و سفیدی سر و گردن: سبب حساس شدن به بوها و صداها، فکر و خیال زیاد، بدخوابی، پیری چشم، بدبینی، وسواس و آب سیاه می شود. قلب و عروق: ایجاد واریس پا، گرفتگی عروق مغزی و قلبی، تپش قلب، هموروئید و بواسیر برخی از تاثیرات منفی سودا بر این نواحی است. مفاصل و استخوان: خشکی مفاصل، لرزش بدن و دست و پا، محدودیت حرکتی و ... دلایل بروز سودا در بدناز جمله مهم ترین دلایل بروز سودا در بدن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
راه های درمان سوداافراد زیادی می پرسند چگونه سودا را از بین ببریم؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم مهم ترین راهکار این است که رژیم غذایی خودتان را تغییر دهید. حذف روغن های صنعتیِ مضر و جایگزینیِ روغن کنجد و روغن زیتون، حذف سرخ کردنی ها، شیرینی ها، فست فودها،مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده، حذف مواد غذایی فریز شده، کاهش مصرف چای، قهوه، حبوبات، گوشت، لبنیات و ترشی ها، عدم نوشیدن آب بین غذا و بعد از آن (بلافاصله)، ارام خوردن غذا و نخوردن میوه بعد از غذا از جمله کارهایی است که به این امر کمک شایانی می کنند.
بهترین دمنوش برای غلبه بر سوداسودا طبعی سرد و خشک دارد بنابراین برای درمان آن باید به مصرف دمنوش هایی که طبع گرمی دارند روی آوریم. از موثرترین دمنوش هایی که برای درمان سودا می توان استفاده کرد دمنوش بابونه، دمنوش بادرنجبویه، دمنوش ترکیبی به لیمو، سنبل الطیب، گل گاو زبان و زیرفون، دمنوش رزماری و گل محمدی، دمنوش گزنه، دمنوش ترکیبی مرزنجوش، بابونه و پرسیاوشان و دمنوش آویشن می باشند. غذاهای ضد سودااستفاده از غذاهایی که حاوی گوشت شتر، گوشت گوسفند، گوشت کبوتر، آلو اسفناج، کدو تنبل، نعناع، ترخون، تره و ریحان هستند برای سوداوی ها مفید است. اگر می خواهید سالاد میل کنید حتما مقداری جوانه گندم به ان اضافه نمایید. همچنین خرما، تخم شربتی، زعفران، کشمش، انجیر، خاکشیر و قدومه شیرازی از دیگر مواردی است که برای این افراد مفید است. سودا در بارداریبرخی از افراد در دوران بارداری ویارهایی نظیر ترشیجات و آلوچه ها دارند که مصرف مداوم آن ها سبب ایجاد سودا در افراد می شود. از همین رو مادران باردار باید مراقب ویارها و وعده های غذایی خود باشند.
|