مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
شنبه، 30 اردیبهشت 1402 ساعت 08:052023-05-20سياسي

25 هزار نفر در لیست پیوند عضو کشور


نایب رییس انجمن اهدای عضو ایرانیان با اشاره به اینکه سالانه 3000 نفر در کشور با مرگ مغزی فوت می کنند، گفت: در این میان تنها هزار نفر به اهدا می رسند و اعضای بدن 2000 نفر به خاک سپرده می شود؛ - به گزارش تابناک ، دکتر امید قبادی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به شعار روز ملی اهدای عضو مبنی بر ایران دیار نفس، یکی بود هنوز هم هست ، به تاریخچه اهدای عضو در کشور اشاره کرد و گفت: 31 اردیبهشت ماه سال 1368 استاد ایرج فاضل اولین فتوای مجاز بودن پیوند اعضا از افراد مرگ مغزی را از حضرت امام خمینی (ره) دریافت کردند.

تا آن زمان هر فردی که قصد پیوند اعضا داشت، می بایست 40 هزار پوند هزینه می کرد و به کشورهای خارجی سفر می کرد و به دلایلی عموما بیماران نیازمند عضو از دنیا می رفتند.

13 سال انتظار برای اجرایی شدن یک قانون وی افزود: با وجود دریافت فتوای مجاز بودن پیوند عضو در سال 1368، باز هم 11 سال طول کشید تا قانون مجلس شورای اسلامی در سال 1379 مصوب شد و دو سال هم زمان برد تا آیین نامه اجرایی هیئت دولت آماده شود و عملا به صورت رسمی از سال 1381 تشکیل واحد اهدای عضو در دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شد.

البته پس از سال 1370 تیم پیوند کارهای اولیه را شروع کردند و اولین پیوند کلیه از فرد مرگ مغزی در سال 1370 انجام شد و به ترتیب در سال 1372 اولین پیوند کبد و قلب، در سال 1379 اولین پی


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

25 هزار نفر در لیست پیوند عضو کشور

25 هزار نفر در لیست پیوند عضو کشور