مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
شنبه، 30 اردیبهشت 1402 ساعت 01:302023-05-19سياسي

آثار مولانا چگونه در یونسکو ثبت شد؟


مدیر موسسه پژوهشی میراث مکتوب از روند ثبت آثار مولانا در «فهرست حافظه جهانی» یونسکو می گوید.

- مدیر موسسه پژوهشی میراث مکتوب از روند ثبت آثار مولانا در فهرست حافظه جهانی یونسکو می گوید.

اکبر ایرانی در نوشتاری در این باره که در اختیار ایسنا قرار داده نوشته است: نمایندگی کشورمان در یونسکو خبر داد سه اثر پیشنهادی ایران، برای ثبت در فهرست حافظه جهانی از تصویب شورای اجرایی سازمان یونسکو گذشت؛ مجموعه آثار مولانا(مثنوی، دیوان کبیر، مجالس سبعه، مکتوبات و فیه مافیه)، اسناد روابط خارجی ایران در دوره قاجار(به کوشش مژده محمدی) و اسناد بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی (به کوشش عمادالدین شیخ الحکمایی).

برنامه مذکور که از سال 1992 تأسیس شده، وظیفه ثبت میراث مستندی را که دارای ارزشِ جهانشمول شناخته شوند، بر عهده دارد.

شورای کارشناسان بین المللی زیر نظر سازمان یونسکو، ارزش آثار معرفی شده را بررسی و بر اساس ملاک های فنی و مصوب، اعلام نظر می کند.

در نهایت شورای اجرایی یونسکو، متشکل از 58 کشور جهان با بررسی اسناد ذیربط، برای درج عنوان آثار در فهرست جهانی، تصمیم می گیرد.

بحمدالله این بخت و اقبال مرا یار بود که به عنوان نماینده مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب در کمیته ملی حافظه جهانی با حکم وزیر علوم وقت از آغاز تشکیل، عضو این کمیته باشم و با تصویب اعضا


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

آثار مولانا چگونه در یونسکو ثبت شد؟

آثار مولانا چگونه در یونسکو ثبت شد؟