مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
شنبه، 23 اردیبهشت 1402 ساعت 00:152023-05-12حوادث

6 هزار مرد ساسانی 1800 سال قبل جنگیدند تا این دختر در امان باشد/ نبرد زیر نخستین گنبد ایرانی (فیلم)


جنگ های بزرگی اتفاق افتاد.

همه برای اردشیر می جنگیدند.

شاید 6 هزار نفر بودند.

فرمانده دستور داده بود تنگه بسته شود.

پس دژ بزرگی ساخته شد که بعدها نخستین بنای دوره ساسانی لقب گرفت.

- عصر ایران؛ حسن ظهوری ــ دژی مستحکم بر بالای صخره ای بزرگ که از سنگ تراشیده و قلوه سنگ های بزرگ ساخته شده و در نقطه ای واقع شده که به این سادگی ها از پایین قابل دیدن نیست اما به همه تنگه ای که در آن واقع شده اشراف کامل دارد.

این ها مشخصات قلعه دختر اردشیر بابکان، بنیان گذار سلسله ساسانیان است که در نزدیکی فیروزآباد و در مسیر جاده شیراز به فیروز آباد بنا شده است.

نام اش را قلعه دختر گذاشتند چرا که آن را غیرقابل فتح می دانستند و معتقد بودند هیچ کس نمی تواند از دروازه های این دژ عبور کند و قلعه دختر همیشه دخترشان باقی می ماند و برای کسی نخواهد شد.

شاید همین نام باعث می شد که مردان مسلح درون قلعه بیشتر غیرتی می شدند تا این دژ هرگز برای کسی نشود.

هرچند اینطور نشد و بالاخره اعراب مسلمان از دروازه های آن عبور کردند و نه تنها فتح اش کردند که احتمالا به دلیل شدت درگیری تخریب هم شده است.

آن زمان که این کاخ بنا شد، جنگ های میان اردشیر و اردوان پنجم، آخرین شاه اشکانیان هنوز ادامه داشت و این دژ مستحکم، پایگاه مهمی برای اردشیر بابکان بود.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

6 هزار مرد ساسانی 1800 سال قبل جنگیدند تا این دختر در امان باشد/ نبرد زیر نخستین گنبد ایرانی (فیلم)

6 هزار مرد ساسانی 1800 سال قبل جنگیدند تا این دختر در امان باشد/ نبرد زیر نخستین گنبد ایرانی (فیلم)