مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
یکشنبه، 13 آذر 1401 ساعت 12:152022-12-04اقتصادي

منابع زیرزمینی، آب رفتند/ شناسایی 100 فروچاله در ایران


اولین گزارش این سازمان در سال 1377 در رابطه با فروچاله اختیار آباد کرمان تهیه شده و در دشت کبودراهنگ و فامنین استان همدان نیز فروچاله های متعددی دیده شد.

- در ادامه کارشناسان سازمان زمین شناسی کشور در سال 80 تا 81 بررسی های جامعی را جهت بررسی سازوکار فرونشست ها و خطرات ناشی از آنها انجام دادند.

وابستگی 55 درصدی تامین آب کشور به منابع آب زیرزمینی موجب کسری 143 میلیارد مترمکعبی سفره های زیرزمینی در طول چند دهه گذشته شده که پیامد آن فرونشست زمین، آلودگی و شوری آب های زیرزمینی است، این وابستگی 55 درصد متوسط کشوری بوده و در بسیاری از استان ها این وابستگی به مرز اضطرار رسیده است.

  به گزارش ایسنا، در حال حاضر  55 درصد کل آب مصرفی کشور از منابع زیرزمینی برداشت می شود، این در شرایطی است که در 16 استان کشور بیش از 60 درصد و هشت استان بیش از 80 درصد مصارف آب خود را وابسته به آب زیرزمینی هستند، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، فارس، یزد، هرمزگان، البرز و همدان حدود 80 درصد از سبد تامین آب را از طریق سفره های زیرزمینی تهیه می کنند.

برداشت بی رویه آب از منابع استراتژیک زیرزمینی موجب شده است تا 277 دشت کشور در حالت بحران آبی و 143 دشت در وضعیت فراتر از بحران یا به عبارتی ممنوعه بحرانی جای بگیرند.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

منابع زیرزمینی، آب رفتند/ شناسایی 100 فروچاله در ایران

منابع زیرزمینی، آب رفتند/ شناسایی 100 فروچاله در ایران