مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
یکشنبه، 14 فروردین 1401 ساعت 18:372022-04-03بين الملل

گورکی و ایران


ماکسیم گورکی زمانی که روس ها در ماجرای اولتیماتوم شوستر به مرزهای ایران سرازیر شدند و استان های شمالی ما را به زور و با خونریزی اشغال کردند، - بار دیگر صدای اعتراضش را بالا برد و حکومت کشورش را نکوهش کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه اعتماد نوشت: ماکسیم گورکی دشمن رژیم تزاری بود و هیچ فرصتی را برای ابراز این دشمنی از دست نمی داد.

از خاندان رومانف نفرت داشت؛ نه فقط برای آن چه آنان با روسیه و مردمش کرده بودند که برای تصویری که از این کشور به دنیا نشان می دادند.

در یکی از نامه هایش نوشته بود ما با حکومتی سروکار داریم که نه احترام به فرد و فردیت را می فهمد، نه حق و حقوق مردم را می پذیرد و نه کمترین دغدغه ای برای اجرای عدالت دارد؛ حکومتی که زیر سایه اش جز ظلم و شرارت اتفاق دیگری نمی افتد و جایی برای رشد عواطف انسانی باقی نمی ماند.

گورکی با همین نگاه، همه کنش و واکنش های حکومت تزاری را تفسیر می کرد و معترض ستم ها و زشتی های رومانف ها بود.

حتی زمانی که روس ها در ماجرای اولتیماتوم شوستر به مرزهای ایران سرازیر شدند و استان های شمالی ما را به زور و با خونریزی اشغال کردند، او بار دیگر صدای اعتراضش را بالا برد و حکومت کشورش را نکوهش کرد.

نامه ای به یک هیات انگلیسی واقع در لندن به نام هیات بررسی ایران نوشت که چندی بعد، در چنین روزی از آوریل 1912 در


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

گورکی و ایران

گورکی و ایران