مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
چهارشنبه، 14 مهر 1400 ساعت 04:302021-10-06اقتصادي

پیشروی فرونشست زمین در خراسان جنوبی


کاهش نزولات آسمانی و برداشت بی رویه از ذخایر آب زیرزمینی در سالیان متمادی دشت های خراسان جنوبی را با پدیده فرونشست و مخاطرات ناشی از آن مواجه کرده که با توجه به ادامه بحران خشکسالی، - به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، خراسان جنوبی مهر امسال بیستمین سال خشکسالی را هم پشت سر گذاشت و به دلیل تبعات ناشی از بحران خشکسالی در 2 دهه اخیر برداشت از آب های نیمه عمیق و عمیق افزایش یافته که حاصل آن پدیده فرونشست زمین در دشت های این استان پهناور بوده است.

فرونشست زمین که به عنوان زلزله خاموش از آن یاد می شود، به دلیل اضافه برداشت آب از دشت ها از سال ها پیش گریبانگیر خراسان جنوبی شده و احتمال تشدید آن به دلیل تداوم خشکسالی 20 ساله در تمامی دشت های استان خراسان جنوبی وجود دارد.

بنابر اعلام شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی از مجموع 44 دشت و محدوده مطالعاتی، 9 دشت ممنوعه بحرانی و 22 دشت ممنوعه است همچنین در دهه اخیر تعداد دشت های ممنوعه بحرانی استان به دلیل افت مستمر آبخوان ها از 2 به 9 دشت افزایش یافته است.

سالانه 905 میلیون متر مکعب از منابع آب زیرزمینی خراسان جنوبی برداشت می شود که به دلیل اضافه برداشت 101 میلیون مترمکعبی، سالانه این منابع 26 سانتیمتر افت دارد.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

پیشروی فرونشست زمین در خراسان جنوبی

پیشروی فرونشست زمین در خراسان جنوبی