مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
چهارشنبه، 8 بهمن 1399 ساعت 11:202021-01-27اقتصادي

شیره کش خانه های لاکچری در رژیم پهلوی!/ کار و بار سکه دربار از تجارت تریاک


گزارش 71 سال قبل روزنامه خراسان از هزار شیره کش خانه عمومی و خصوصی در مشهد که سود سرشاری را نصیب رژیم می کرد.

- به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری فارس، مسئله مصرف مواد مخدر و به ویژه تریاک، معضلی است که در کشور ما قرن هاست وجود دارد؛ طبق روایات تاریخی، استعمال این مواد، در ایران عصر صفویه وجود داشت و ناهنجاری های اجتماعی و فردی مربوط به آن، از همان زمان جامعه را درگیر خود کرده بود.

در دوره قاجار، کشت و تولید تریاک در ایران، با حمایت انگلیسی ها که به دنبال فروش تریاک در چین بودند، رونق گرفت و همین رونق، به شیوع استعمال آن دامن زد؛ به طوری که در سرآغاز انقلاب مشروطه، بلای خانمان سوز اعتیاد، دامن گیر بسیاری از نفوس این سرزمین بود.

به همین دلیل، مجلس شورای ملی در اسفندماه سال 1289، چهارسال بعد از انقلاب مشروطه، کوشید تا با تصویب قانون تحدید تریاک ، اندکی از بار بحران بکاهد.

در شهر مشهد، مبارزه با مواد افیونی، با انقلاب مشروطیت اوج گرفت و طبق گزارش هفته نامه خورشید، به مدیریت میرزا صادق تبریزی ، بانوان مشهدی در اقدامی هماهنگ، علیه گسترش شیره کش خانه ها قیام و بساط آن را برای مدتی از سطح شهر جمع کردند.

اما با آغاز سلطنت رضاشاه، شرایط در کل کشور دوباره وخیم شد.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

شیره کش خانه های لاکچری در رژیم پهلوی!/ کار و بار سکه دربار از تجارت تریاک

شیره کش خانه های لاکچری در رژیم پهلوی!/ کار و بار سکه دربار از تجارت تریاک