رییس کمیسیون انرژی اتاق تهران گفت: درباره تهاتر کالاهای اساسی با نفت باید مقبولیت کیفیت کالا در برابر نفت یا فرآورده نفتی را مد نظر قرار دهیم و نیاز است در این زمینه آیین نامه ای طراحی شود.
- محمدرضا پدیدار، رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر" درباره تهاتر نفت با کالای اساسی، گفت: تهاتر نفت با کالا شیوه ای کلاسیکی است که به ویژه بعد از جنگ جهانی دوم رایج شد و می تواند ابزاری برای توسعه روابط خارجی کشورها به شمار رود.
وی با بیان اینکه شرایط تحریمی کشورمان ایجاب می کند که از ابزار تهاتر برای واردات کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید استفاده کنیم، اظهار داشت: طی جلساتی که وزارت صنعت، معدن و تجارت و نفت با بانک مرکزی و همچنین با حضور بخش خصوصی در زمینه تهاتر نفت با کالا داشتند، روش تهاتر برای مقابل با محدودیت های تحریمی و تأمین نیازهای کشور و توسعه روابط خارجی را مؤثر دانستند.
سابقه چندانی در تهاتر نداریم پدیداربا بیان اینکه در ایران سابقه تهاتر نفت با کالا پیشینه کمی دارد، افزود: به طور اصولی اگر بخواهیم چنین اقدامی کنیم ضوابط مورد نیاز آن باید توسط بانک مرکزی، وزارت صمت، جهاد کشاورزی، نفت و سایر وزارتخانه های ذی ربط طراحی و تدوین شود و ابعاد مختلف آن بررسی شود.
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران تأمین کالاهای اساسی کشور با روش تهاتر را با توجه به شرایط موجود در اولویت دانست و عنوان کرد: در مرحله بعد می توانیم به استفاده از این روش برای تأمین کالاهای ضروری بپردازیم.
وی تصریح کرد: طبق بررسی هایی که در پارلمان بخش خصوصی انجام شد، به این نتیجه رسیدیم که بهتر است امکان تهاتر نفت با کالا را فقط در انحصار صادرکنندگان قرار ندهیم و در اختیار واردکنندگان خبره نیز قرار گیرد.
چرا که این اقدام تهاتر نفت با کالا یک مکانیزم کاملاً علمی، اجرایی و عملیاتی است که با توجه به تبادل نفت و کالا باید توجه ویژه ای به ضرایب تبدیل و محاسباتی داشته باشیم و بتوانیم از آن به عنوان نقطه قوت استفاده کنیم.
لزوم افزایش قدرت چانه زنی پدیدار گفت: وقتی از ابزار تهاتر برابر کالا استفاده می کنیم باید قدرت چانه زنی خود برای قیمت نفت و کیفیت کالای مورد نظر را بالا ببریم.
البته درباره کالاهای اساسی مقبولیت کیفیت کالا در برابر نفت یا فرآورده نفتی را مد نظر قرار دهیم و نیاز است در این زمینه آیین نامه ای طراحی شود.
چرا که قیمت گذاری نفت به صورت بین المللی انجام می شود اما واردات کالا و مواد اولیه صنعت و تولید تابع قوانین داخلی است.
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران گفت: تهاتر نفت با کالا یک فرآیند است که از ابتدا تا انتهای آن باید مورد بررسی قرار گیرد.
در واردات باید کالاهای اساسی و سپس مواد اولیه تولید و صنعت و بعد مواد واسطه ای تولید در اولویت باشند.
وی تاکید کرد: بخش خصوصی مهارت خوبی در انجام تهاتر نفت با کالا دارد و در این زمینه چالش های کمتری را نسبت به دولت با توجه به محدودیت های تحریمی تجربه می کند و بهتر است از پتانسیل خوبی که در بخش خصوصی وجود دارد، استفاده شود.
کلید واژه ها: کالاهای اساسی - تهاتر - کالا - کمیسیون انرژی - رییس کمیسیون - وزارت صنعت، معدن و تجارت - اساسی - اتاق بازرگانی تهران - آیین نامه - بخش خصوصی - صنعت، معدن و تجارت - کمیسیون - اتاق بازرگانی - جنگ جهانی دوم - فرآورده نفتی - روابط خارجی - تهران - خصوصی - ابزار - انرژی - اتاق تهران - بانک مرکزی - مواد اولیه - جنگ جهانی - بازرگانی - اتاق - رییس - آیین - نامه - کشورمان