مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
سه شنبه، 4 تیر 1398 ساعت 11:582019-06-25پزشكي

استفاده از پتانسیل توده های بومی در تولید رقم جدید جو


محققان دانشگاه تبریز در قطب علمی اصلاح مولکولی غلات این دانشگاه، با استفاده از پتانسیل ژنتیکی توده های بومی جو نسبت به تولید ژنوتیپ های جدید سازگار به شرایط تغییر اقلیم اقدام کردند.

- به گزارش سایت قطره و به نقل ازایسنا، دکتر سید ابوالقاسم محمدی، مدیر قطب علمی اصلاح مولکولی غلات دانشگاه تبریز با اعلام این خبر گفت: با تجزیه تنوع مولکولی، ساختار جمعیت و عدم تعادل پیوستگی در توده های بومی جو با استفاده از نشانگرهای SSR و EST-SSR موفق به شناسایی توده های بومی با ژن های مطلوب برای استفاده در برنامه های اصلاح جو شدیم.

به گفته وی، نتایج این تحقیق نشان دهنده تنوع ژنتیکی بالا در توده های بومی جو به خصوص توده های بومی ایرانی در مقایسه با ارقام زراعی و لاین های پیشرفته اصلاحی بود که می تواند در برنامه های اصلاح جو کشور در جهت توسعه پایه ژنتیکی ژرم پلاسم های اصلاحی و تولید ارقام پرمحصول سازگار به شرایط تغییر اقلیم باشد.

عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز با تاکید بر اینکه جو زراعی چهارمین غله مهم دنیا و الگویی مهم از لحاظ سازگاری اکولوژیکی است که در اغلب نواحی معتدل دنیا کشت می شود و رتبه پنجم را پس از ذرت، گندم، برنج و سویا در تولید ماده خشک دارد، یادآور شد: متوسط عملکرد جو در دنیا در طی سال های اخیر 2/49 تن در هکتار و در ایران به طور متوسط 1/74 تن در


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

استفاده از پتانسیل توده های بومی در تولید رقم جدید جو

استفاده از پتانسیل توده های بومی در تولید رقم جدید جو