مطالب مرتبط:
بویینگ 2707؛ داستان هواپیمای آمریکایی سریع تر از کنکورد (+عکس)
رقیب اصلی امین اسماعیل نژاد از راه رسید
صوت | «اضطراب روز قیامت» در سوره قارعه
رقیب بزرگ امین اسماعیل نژاد وارد میدان شد
صوت| علم و عمل انسان سازند
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
یکشنبه، 18 مرداد 1405 ساعت 15:152026-08-09بين الملل

هواپیمای مافوق صوت لاکهید؛ رقیب کنکورد (+عکس)


آمریکا در دهه 1960 می خواست با ساخت یک هواپیمای مسافربری مافوق صوت، از کنکورد و توپولوف Tu-144 عقب نماند؛ لاکهید هم با طرح L-2000 وارد رقابت شد، اما این هواپیما هرگز به مرحله ساخت نرسید.

- عصرایران- برنامه هواپیمای مافوق صوت آمریکا در سال 1963 با هدف ساخت هواپیمایی با سرعت بیش از 2 ماخ و برد بین قاره ای آغاز شد.

هدف این بود که هواپیمایی با ظرفیت حدود 300 مسافر ساخته شود که از نظر فناوری و عملکرد بتواند با کنکورد و توپولوف Tu-144 رقابت کند.

در این رقابت، لاکهید L-2000 یکی از دو طرح اصلی بود.

طراحی لاکهید بدنه ای باریک و کشیده با بال های دلتای دوگانه و چهار موتور زیر بال داشت.

این شرکت در ابتدا موتورهای J58 ساخت پرت اند ویتنی را در نظر گرفته بود؛ همان خانواده موتوری که در هواپیمای شناسایی SR-71 نیز استفاده شد.

طرح لاکهید از نظر فنی ساده تر و کم ریسک تر از رقیب خود ارزیابی شد، اما در نهایت این بویینگ 2707 بود که در سال 1966 به عنوان طرح برنده انتخاب شد.

به این ترتیب، L-2000 حتی فرصت ساخت یک نمونه اولیه کامل را نیز پیدا نکرد و در حد طرح ها و مدل های آزمایش تونل باد باقی ماند.

اما انتخاب بویینگ هم پایان داستان هواپیمای مافوق صوت آمریکایی نبود.

توسعه 2707 با مشکلات فنی، هزینه های سنگین، نگرانی های زیست محیطی و تردید درباره توجیه اقتصادی آن روبه رو شد.


برچسب ها: هواپیما - هواپیمای - هواپیمای مافوق صوت - مافوق صوت - ساخت - هواپیمایی - هواپیمای مسافربری
آخرین اخبار سرویس:

هواپیمای مافوق صوت لاکهید؛ رقیب کنکورد (+عکس)

هواپیمای مافوق صوت لاکهید؛ رقیب کنکورد (+عکس)