مطالب مرتبط:
هر نخ سیگار 11 دقیقه از عمر انسان کم می کند
هر نخ سیگار، 11 دقیقه از عمر انسان می کاهد
هر نخ سیگار، 11 دقیقه از عمر انسان می کاهد
هر نخ سیگار، چند دقیقه از عمر کم می کند؟
یک نخ سیگار؛ 11 دقیقه زندگی!
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
شنبه، 16 خرداد 1405 ساعت 11:202026-06-06پزشكي

هر نخ سیگار 11 دقیقه از عمر انسان کم می کند


یک متخصص قلب و عروق، هشدار داد که دخانیات شایع ترین عامل مرگ ومیر قابل پیشگیری در بیماری های قلبی است.

- به گزارش جماران، به نقل از وبدا، لیلا حسینی، با تاکید بر اینکه مصرف حتی یک نخ سیگار سمی تلقی می شود، اعلام کرد: اثرات سوء مصرف دخانیات بر قلب شامل طیف وسیعی از اختلالات از جمله آریتمی، فشار خون حاد و سکته های قلبی است که در زنان شدت و شیوع نگران کننده تری دارد.

این متخصص قلب با تشریح فیزیولوژی آسیب های ناشی از دخانیات اظهار کرد: سیگار تنها عامل سکته قلبی نیست، بلکه با ایجاد التهاب در دیواره عروق و آسیب به لایه داخلی رگ ها (اندوتلیوم)، باعث ایجاد خراش های میکروسکوپی می شود.

سیستم دفاعی بدن برای ترمیم این زخم ها، پلاک هایی تشکیل می دهد که در صورت انسداد ناگهانی، منجر به سکته حاد قلبی می گردد.

وی افزود: سیگار به محض مصرف، با ایجاد انقباض عروقی (Vascoconstriction)، بار کاری قلب را افزایش داده و بلافاصله فشارخون را بالا می برد.

حسینی با رد مفهوم سیگار تفننی تصریح کرد: نیکوتین تنها 7 تا 10 ثانیه پس از مصرف بر مغز اثر می گذارد.

از منظر پزشکی، تعداد نخ سیگار اهمیتی ندارد.

چرا که حتی یک سیگار با فعال نگه داشتن سیستم پاداش در مغز، مانع از ترک واقعی می شود.


برچسب ها: قلب - دخانیات - سیگار - قلبی - بیماری های قلبی - سکته - مصرف
آخرین اخبار سرویس:

هر نخ سیگار 11 دقیقه از عمر انسان کم می کند

هر نخ سیگار 11 دقیقه از عمر انسان کم می کند