مطالب مرتبط:
لاوروف: جنگ فوراً تمام شود/ ایران بحران تنگه هرمز را ایجاد نکرده
واکنش لاوروف به درخواست واشنگتن از چین درباره تنگه هرمز/آمریکا آغازگر جنگ بود نه ایران
لاوروف: ایران بحران ساز تنگه هرمز نیست/ جنگ را فورا متوقف کنید
لاوروف: ایران بحران سازِ تنگه هرمز نیست/ جنگ را فورا متوقف کنید
اقتدار ایران در تنگه هرمز برنامه 20 ساله دشمن را ناکام گذاشت
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
شنبه، 26 اردیبهشت 1405 ساعت 10:202026-05-16بين الملل

تنگه هرمز، کریدورهای مغفول تجارت ایران را احیا کرد


اختلالات تنگه هرمز، مسیر تجارت ایران را به سمت کریدورهای مغفول زمینی و ریلی تغییر داد، مسیری که از پاکستان و عراق تا چین و آسیای مرکزی فعال شد.

- به گزارش خبرنگار مهر، اختلالات ایجادشده در تردد تجاری تنگه هرمز، تنها تجارت دریایی ایران را تحت تأثیر قرار نداد، بلکه بخشی از جریان تجارت منطقه ای را نیز به سمت مسیرهای جایگزین زمینی و ریلی سوق داد؛ رخدادی که بار دیگر اهمیت ژئوپلیتیکی ایران در معادلات ترانزیتی منطقه را برجسته کرد.

تجارت دریایی طی دهه های اخیر به یکی از ستون های اصلی اقتصاد جهانی تبدیل شده و طبق برآورد نهادهای بین المللی، بیش از 80 درصد تجارت کالایی جهان از طریق دریا انجام می شود.

هزینه پایین حمل ونقل، امکان جابه جایی انبوه کالا و اتصال مستقیم بازارهای بزرگ اقتصادی به آبراه های بین المللی، موجب شده مسیرهای دریایی همچنان شاهراه اصلی تجارت جهانی باقی بمانند.

در این میان، ایران به واسطه موقعیت ژئوپلیتیکی خود، همواره یکی از بازیگران مهم ترانزیتی منطقه محسوب شده است.

قرار گرفتن در نقطه اتصال خلیج فارس و دریای عمان در جنوب و دسترسی همزمان به دریای خزر در شمال، ظرفیت کم نظیری برای تبدیل ایران به هاب ترانزیتی میان آسیا، اروپا، قفقاز، هند و کشورهای CIS ایجاد کرده است.


برچسب ها: تجارت - تجارت ایران - ایران - دریایی - مسیر - دریا - اختلالات
آخرین اخبار سرویس:

تنگه هرمز، کریدورهای مغفول تجارت ایران را احیا کرد

تنگه هرمز، کریدورهای مغفول تجارت ایران را احیا کرد