مطالب مرتبط:
تجدید میثاق خانه ایثارگران با آرمان های امام خمینی (س)
سید علی خمینی: اسراییل، فقط و فقط دنبال تجزیه ایران است/ جنگ با آمریکا، بعید است اما اگر رخ دهد، ما نمی ترسیم
سیدعلی خمینی: اسراییل فقط به دنبال تجزیه ایران است
تجدید میثاق رییس و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با آرمان های امام خمینی
یار دیرین امام خمینی (ره) درگذشت
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
جمعه، 17 بهمن 1404 ساعت 00:052026-02-05سياسي

شکنجه گر ساواک: بچه ام در خانه می گفت «خمینی ای امام»/اسراییل که رفتیم در مسجدالاقصی نماز خواندیم


این شکنجه گر ساواک در دادگاه، شاه را «آن مرتیکه خائن» یا «آن بزرگ فاسد احمق» خطاب کرد و گفت: «بچه دو ساله من توی خانه می دوید و می گفت خمینی ای امام و من که پدرش بودم به عنوان کارمند ساواک هنوز تردید داشتم.

- به گزارش خبرنگار فرهنگی تابناک، پس از کودتای 28 مرداد 1342 آمریکا به وسیله 10 نفر از مستشاران خود به سرپرستی سرهنگ یاتسویچ رییس شعبه سیای سفارت آمریکا در ایران، سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) را بنیان گذاشت.

تاسیس این سازمان طبق قانون سال 1335 بدون هیچ مخالفت جدی به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

ارتشبد حسین فردوست گفته وظیفه این سازمان تلفیقی از وظایف FBI و CIA بود؛ به این ترتیب که ادارات کل سوم و هشتم وظایف FBI و ادارات کل دوم و هفتم وظایف CIA را انجام می دادند.

به طور کلی دو اداره دوم و هفتم را سازمان اطلاعات خارجی و ادارات سوم، چهارم و هشتم را سازمان ضد اطلاعات می نامیدند.

پنج اداره کل دیگر (یکم، پنجم، ششم، نهم و دهم) هم نقش تدارکاتی و پشتیبانی این سازمان را به عهده داشتند.

ساواک سال 1336 با یک صفحه قانون و یک دنیا اختیارات با ریاست تیمور بختیار پا به عرصه وجود داشت و با شروع کارش، در تمام وزارتخانه های آن زمان، حداقل یک افسر ساواک به عنوان منشی مستقر بود.


برچسب ها: سازمان - ساواک - ادارات - وظایف - اطلاعات - مجلس شورای ملی - کودتای 28 مرداد
آخرین اخبار سرویس:

شکنجه گر ساواک: بچه ام در خانه می گفت «خمینی ای امام»/اسراییل که رفتیم در مسجدالاقصی نماز خواندیم

شکنجه گر ساواک: بچه ام در خانه می گفت «خمینی ای امام»/اسراییل که رفتیم در مسجدالاقصی نماز خواندیم