مطالب مرتبط:
روایتی از علت انحطاط زبان فارسی
شگفتی یک کمدین در مواجهه با زبان فارسی
علل ترقی اروپاییان و انحطاط مسلمانان / میرزای نایینی و بازخوانی مفهوم ترقی در آستانه مشروطه / دستاورد اندیشه ترقی خواهی نایینی برای خاورمیانه
فیلم | روایتی از اهانت به ساحت مقدس مسجد و حوزه علمیه هیدج!
روایتی از جنگ، رویا و مرز ناپیدای مرگ / زیستن در آستانه میان حیات و مرگ، واقعیت و خیال، و آگاهی و بی هوشی
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
سه شنبه، 30 دی 1404 ساعت 12:002026-01-20اجتماعي

روایتی از علت انحطاط زبان فارسی


مـه چیـز می آموزند به جز زبان فارسی، زیرا معلمان و شاگردان هر دو گمان می برند که زبان فارسی زبان مادری آنها است و دقایق و رموز آن را در دامان مادر آموخته و پس از آن پای به دبستان نهاده اند.

- در مدارس مـا هـمـه چیـز می آموزند به جز زبان فارسی، زیرا معلمان و شاگردان هر دو گمان می برند که زبان فارسی زبان مادری آنها است و دقایق و رموز آن را در دامان مادر آموخته و پس از آن پای به دبستان نهاده اند.

این ظن خطا موجب انحطاط فوق العاده زبان فارسی شده است.

محمدجعفر محجوب علت اصلی انحطاط زبان فارسی را بی نیازی به تحصیل قواعد خواندن و نوشتن زبان فارسی می دانست.

او گفته بود: به جرأت می توان ادعا کرد که در هیچ مرحله ای از مراحل تحصیلی و در هیچ دبستان و دبیرستان و دانشکده ای به دانش آموزان و دانشجویان درست خواندن و خاصه درست نوشتن را نمی آموزند.

به گزارش ایسنا، محمدجعفر محجوب (1303 - 1374)، ادیب، محقق و فرهنگ پژوه در مقاله ای با عنوان زبان فارسی را دریابیم که در کتاب زبان فارسی را چگونه باید آموخت؟ منتشر شده، نوشته است: محرک نگاشتن این مختصر، بازنمودن لزوم آموختن زبان پارسی است.

بدبختانه، امروز بیشتر کسانی که تحصیلات متوسطه و عالی را در ایران به پایان رسانیده اند، از توجه به این نکته بسیار مهم غافل اند.


برچسب ها: زبان فارسی - فارسی - زبان - زبان مادری - دبستان - محمدجعفر - مادر
آخرین اخبار سرویس:

روایتی از علت انحطاط زبان فارسی

روایتی از علت انحطاط زبان فارسی