مطالب مرتبط:
خیز بلند آبدانان؛ برای اجرای طرح های آبخیزداری
تصاویر/ شهید گمنام در حلقه ارادت خواهران حوزه علمیه حضرت آمنه(س)
پنج حلقه چاه و 30 کیلومتر خط انتقال برای تقویت آبرسانی خراسان شمالی
ببینید | شوت دقیق لامین یامال به داخل حلقه بسکتبال
ببینید |حکمرانی فضای مجازی را بلد نیستیم، فقط به فیلتر کردن روی آورده ایم
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
چهارشنبه، 5 آذر 1404 ساعت 07:152025-11-26اقتصادي

حکمرانی آب، حلقه مفقوده آبخیزداری


ایران، با متوسط بارندگی سالانه 250 میلی متر و میزان بارندگی حدود یک سوم میانگین جهانی، نیازمند مدیریتی علمی و دانش محور در عرصه منابع آب است.

- کارشناس آبخیزداری گفت: ایران، با متوسط بارندگی سالانه 250 میلی متر و میزان بارندگی حدود یک سوم میانگین جهانی، نیازمند مدیریتی علمی و دانش محور در عرصه منابع آب است.

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،محمدتقی امانپور، در گفت و گو با خبرنگار تحریریه کشاورزی گفت: متوسط بارش سالانه کشور طی 30 تا 50 سال اخیر حدود 413 تا 430 میلیارد مترمکعب بوده است، اما تنها حدود 100 میلیارد مترمکعب آن به صورت روان آب مفید قابل استفاده است و بیش از 300 میلیارد مترمکعب آن تبخیر می شود.

وی، با بیان اینکه آبخیزداری نوعی مدیریت منابع زیستی در یک حوزه آبخیز است که امکان بهره برداری پایدار از منابع را فراهم می کند، افزود: آبخیزداری، ابزار حکمرانی آب است و با بهینه سازی مصرف آب، کاهش تبخیر و هدررفت منابع، حفظ منابع زیرزمینی و خاک، و نیز مشارکت مردم و بخش خصوصی می تواند بحران آب و مخاطراتی مانند سیلاب، گرد و غبار و خشکسالی را مهار کند.

به نظر این کارشناس، مردم باید در طرح های آبخیزداری و آبخوانداری به عنوان بهره برداران اصلی وارد عمل شوند و دولت وظیفه مدیریت و نظارت را بر عهده داشته باشد؛ به این ترتیب، اجرای طرح ها توسط م


برچسب ها: آبخیزداری - بارندگی - آبخیز - میزان بارندگی - میلیارد - مترمکعب - منابع
آخرین اخبار سرویس:

حکمرانی آب، حلقه مفقوده آبخیزداری

حکمرانی آب، حلقه مفقوده آبخیزداری