مطالب مرتبط:
عکس| خبر تازه درباره ادغام بانک ملی ایران و بانک آینده
عکس: پیروزی والیبال جوانان دختر ایران بر چین تایپه
عکس| سفر در زمان؛ «ثریا ملکه دو رگه ایران» در حال اسب سواری در اسپانیا؛ سال 1339
معرفی توانمندی های حوزه سلامت ایران در نمایشگاه بین المللی پاکستان + عکس
این خبر درباره ایران جعلی است + عکس
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
جمعه، 2 آبان 1404 ساعت 20:352025-10-24بين الملل

عکس: پنجره ای به گذشته؛ زندگی پناهندگان لهستانی در ایران


در جریان جنگ جهانی دوم، هنگامی که آتش تهاجم آلمان نازی و شوروی، لهستان را در سال 1939 در هم کوبید، این ایران بود که در میانه ی آشوب جهانی، در های خود را به روی بیش از 120 هزار پناهنده ی لهستانی گشود؛ - در جریان جنگ جهانی دوم، هنگامی که آتش تهاجم آلمان نازی و شوروی، لهستان را در سال 1939 در هم کوبید، این ایران بود که در میانه ی آشوب جهانی، در های خود را به روی بیش از 120 هزار پناهنده ی لهستانی گشود؛ مردمانی که از طریق بندر انزلی وارد کشور شدند و در شهرهایی، چون اصفهان، تهران، مشهد و اهواز پناه یافتند.

ایرانیان در آن روزگارِ سخت، با میزبانی انسانی و کریمانه، صفحه ای درخشان از همبستگی و نوع دوستی را در تاریخ دو ملت رقم زدند.

اکنون اما، پس از گذشت دهه ها از آن روز های پررنج، اظهارات مداخله جویانه و بی اساس رادوسلاو سیکورسکی وزیر خارجه لهستان، در تضاد با همان میراث انسانی، رنگی از فراموشی گرفته است؛ او که ایران را به هدر دادن منابع و لزوم تبدیل شدن به کشوری عادی متهم کرده، در حالی چنین سخن می گوید که خود به جای دیپلماسی، از ادامه ی جنگ و ارسال تسلیحات سخن می راند.

در پاسخ، سید عباس عراقچی با یادآوری آن گذشته ی درخشان تأکید کرد: ملت ایران در سخت ترین روز های تاریخ، پناه و یاری گر مردم لهستان بود و امروز نیز مسیر پیشرفت و تعامل سازنده را اد


برچسب ها: لهستان - لهستانی - جهانی - ایران - آلمان نازی - جنگ جهانی - پناهنده
آخرین اخبار سرویس:

عکس: پنجره ای به گذشته؛ زندگی پناهندگان لهستانی در ایران

عکس: پنجره ای به گذشته؛ زندگی پناهندگان لهستانی در ایران