مطالب مرتبط:
کشف محوطه تاریخی متعلق به قرون میانه اسلام در گناباد
نقش تاریخی زنان ایرانی در شکل گیری تمدن نوین اسلامی بی بدیل است
کشف شمش آهن تاریخی در ماسوله
کشف شمش آهن تاریخی در ماسوله
کشف شمش آهن تاریخی در ماسوله
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
یکشنبه، 11 آبان 1404 ساعت 07:502025-11-02اجتماعي

کشف محوطه تاریخی متعلق به قرون میانه دوره اسلامی در گناباد


یک محوطه تاریخی متعلق به قرون میانه دوره اسلامی در محدوده شهر «روشناوند»گناباد کشف شد.

- یک محوطه تاریخی متعلق به قرون میانه دوره اسلامی در محدوده شهر روشناوند گناباد کشف شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان رضوی ، رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان گناباد گفت: هنگام عملیات عمرانی برای ساخت آب انبار جدید در یکی از اراضی کشاورزی شهر روشناوند، راننده بیل مکانیکی در عمق خاک با سازه ای قدیمی برخورد کرد.

 حمیدرضا محمودی قوژدی افزود: پس از اطلاع رسانی به اداره میراث فرهنگی، کارشناسان این اداره به همراه باستان شناسان دانشگاه آموزش عالی گناباد در محل حاضر شدند و بررسی های نخست را آغاز کردند.

وی اظهار کرد: در بررسی ها مشخص شد که این سازه آجری با آجر هایی به ابعاد 25 در 25 و ضخامت 6 سانتی متر، با ملات ساروج و در عمق حدود سه و نیم متری از سطح زمین ساخته شده و ساختار معماری و نوع مصالح نشان می دهد که این بنا متعلق به دوره ای میان قرون پنجم تا هشتم هجری قمری است.

محمودی ادامه داد: در اطراف این سازه قطعات متعددی از سفال های لعاب دار و بدون لعاب به دست آمده  است که از نظر سبک و لعاب، قابل انتساب به قرون میانه اسلامی هستند و این موضوع قدمت تاریخی این محدوده را تأیید می کند.


برچسب ها: محوطه تاریخی - دوره اسلامی - گناباد - روشناوند - گردشگری و صنایع دستی - تاریخی - اسلامی
آخرین اخبار سرویس:

کشف محوطه تاریخی متعلق به قرون میانه دوره اسلامی در گناباد

کشف محوطه تاریخی متعلق به قرون میانه دوره اسلامی در گناباد