مطالب مرتبط:
فیلم| دعوت بانوی محجبه ایرانی ساکن آلمان به مبارزه علیه اسراییل
پیش بینی سردار علایی از جنگ دوباره میان ایران و اسراییل
ماجرای فایل صوتی جدید؛ انتقاد تند از سران عرب در بحبوحه جنگ با اسراییل | سؤال برانگیزترین بخش ماجرا: چرا حالا؟
پیش بینی زمان جنگ دوباره میان ایران و اسراییل در مهر 1404
اعتراف کارشناس بی بی سی: جنگ طلبی اسراییل محکوم به شکست است
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
پنجشنبه، 10 مهر 1404 ساعت 00:352025-10-01بين الملل

اعدام سه خلبان ایرانی به دلیل عدم حمایت از اسراییل در جنگ اعراب


اسناد شهربانی خوزستان در سال 1352 ادعای اعدام سه خلبان ایرانی به دلیل سرپیچی از دستور حمایت از اسراییل در جنگ اعراب را مطرح می کنند.

- به گزارش سرویس فرهنگی تابناک، اسناد ارائه شده از گزارش های محرمانه شهربانی خوزستان در سال 1352 به اعلامیه هایی اشاره دارند که بر دیوارهای کلاس های دانشکده جندی شاپور اهواز نصب شده بودند و از تلاش دانشجویان دانشگاه تهران برای ایجاد همبستگی با دانشجویان اهوازی در راستای اعتراض به سیاست های رژیم پهلوی حکایت می کنند.

محتوای این اعلامیه ها به ادعای اعدام سه خلبان ارتش شاه به دلیل امتناع از مشارکت در جنگ اعراب و اسراییل اشاره دارد؛ جنگی که آن زمان به عنوان یکی از نقاط عطف درگیری های منطقه ای شناخته می شد.

این خلبانان، طبق اعلامیه ها، به دلیل سرپیچی از دستور حمایت از اسراییل و ابراز همبستگی با اعراب، قربانی سیاست های سرکوبگرانه رژیم پهلوی شده اند.

اگرچه صحت ادعای اعدام این خلبانان به دلیل نبود شواهد مکمل در سایر اسناد قابل تردید است، اما این اعلامیه ها به تنهایی ارزش تاریخی و سیاسی دارند.

آن ها نه تنها بازتاب دهنده نارضایتی عمیق دانشجویان و بخشی از جامعه ایران از سیاست های خارجی رژیم پهلوی، به ویژه حمایت آن از اسراییل در برابر اعراب، هستند، بلکه نشان دهنده احساس همبستگی عمیق با مبارزات ملت ها


برچسب ها: اسراییل - دانشجویان دانشگاه تهران - خلبان - اعراب - دانشجویان - حمایت - اعدام
آخرین اخبار سرویس:

اعدام سه خلبان ایرانی به دلیل عدم حمایت از اسراییل در جنگ اعراب

اعدام سه خلبان ایرانی به دلیل عدم حمایت از اسراییل در جنگ اعراب