مطالب مرتبط:
11 سال انتظار به پایان رسید؛ تیم ملی کشتی فرنگی ایران قهرمان جهان شد
ویدیو: تمام گل های افتتاحیه لیگ قهرمانان اروپا از سال 1992 تا 2025
از تخفیف 70درصدی تا خرید اقساطی؛ خدمات آسیاتک در آغاز سال تحصیلی
«بامداد خمار» پرستاره ترین سریال سال؛ پاییز در شیدا آغاز می شود
مهاجرت 12 هزار پژوهشگر از کشور طی 12 سال گذشته/ وزیر علوم: اسنپ بک شامل دانشگاه ها نمی شود؛ دانشگاه خانه احزاب نیست
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
یکشنبه، 30 شهریور 1404 ساعت 10:252025-09-21سياسي

سوراخ معروف لایه ازن به کوچک ترین اندازه در 4 سال اخیر رسید


گزارش های جدید نشان می دهد که لایه محافظ اوزون در سال 2024 کوچک ترین میزان تخریب را نسبت به سال های اخیر داشته و این نشانه ای روشن از اثرگذاری تلاش های جهانی برای نجات سپر حفاظتی زمین در برابر اشعه های مضر خورشید است.

- به گزارش سرویس علم و فناوری تابناک، لایه اوزون، سپر طبیعی زمین در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید، همچنان در مسیر بهبود قرار دارد.

طبق ارزیابی های جدید، سوراخ لایه اوزون در سال 2024 نسبت به دوره بین سال های 2020 تا 2023 کوچکتر شده و عمق آن در قطب جنوب نیز کمتر از میانگین سال های 1990 تا 2020 گزارش شده است.

این روند، یک نشانه روشن از بهبودی تدریجی این لایه حیاتی است.

به گفته ی سازمان جهانی هواشناسی (WMO) وابسته به سازمان ملل، این دستاورد حاصل چند دهه همکاری جهانی برای کاهش گازهای مخرب لایه اوزون است.

این تلاش ها ابتدا با توافق هایی در دهه 1980 آغاز شد و با تصویب پروتکل مونترال در سال 1987 شکل جدی تری به خود گرفت؛ معاهده ای که کشورهای جهان را موظف به کاهش تولید و استفاده از مواد شیمیایی مخرب مانند CFC ها کرد؛ موادی که در یخچال ها، سیستم های تهویه مطبوع و اسپری های آئروسل به کار می رفتند.

بر اساس همین پروتکل، بیش از 99 درصد از تولید مواد تخریب کننده اوزون متوقف شده و این موضوع نقش کلیدی در کاهش سوراخ لایه اوزون داشته است.


برچسب ها: لایه اوزون - لایه - سازمان جهانی هواشناسی - کوچک ترین - جهانی - گزارش - تلاش ها
آخرین اخبار سرویس:

سوراخ معروف لایه ازن به کوچک ترین اندازه در 4 سال اخیر رسید

سوراخ معروف لایه ازن به کوچک ترین اندازه در 4 سال اخیر رسید