مطالب مرتبط:
دولت برای حمایت از خبرنگاران لایحه ارائه کند | تغییر شغل خبرنگاران زنگ خطر است
هشدار هواشناسی؛ تمرکز بارش های رگباری در جنوب کرمان
زنگ خطر برای والدین: هر یک ساعت کار با موبایل، چه بلایی سر قلب و سلامت کودکان می آورد؟
هشدار خطیب جمعه قم؛ خلع سلاح مقاومت، لبنان را به سرنوشت سوریه و لیبی دچار می کند
پدیده طلاق در میان سالمندان زنگ های خطر را به صدا درآورد
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
شنبه، 18 مرداد 1404 ساعت 10:402025-08-09سياسي

زنگ هشدار برای گویش های در حال فراموشی


برخی گویش ها در ایران در حال زوال هستند و اگر امروز ثبت و تحلیل نشوند، فردا دیگر اثری از آنها باقی نمی ماند.

- برخی گویش ها در ایران در حال زوال هستند و اگر امروز ثبت و تحلیل نشوند، فردا دیگر اثری از آنها باقی نمی ماند.

محمود جعفری دهقی، رییس انجمن زبان شناسی ایران و عضو شورای عالی مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی در گفت و گو با خبرنگار صداوسیما گفت:زبان ها و گویش های ایران اسناد هویت ملی، دینی و فرهنگی ماست؛ بنابراین پژوهش، حفظ و معرفی این اسناد که یکی از مهم ترین گنجینه ها و ذخایر ملی است از مهم ترین وظایف همه دوست داران فرهنگ و تمدن ایران زمین است.

او گفت؛ لازم است بستری برای تحلیل و مستندسازی زبان ها و گویش های در معرض فراموشی ایران فراهم کرد که از جمله این بسترها، برگزاری همایش هایی نظیر همایش ملی زبان ها و گویش های ایران است.

جعفری دهقی با اشاره به اینکه این همایش از سال 1391 پایه گذاری شده، گفت:ما هر دو سال یک بار این همایش را با هدف بررسی مسائل زبانی و گویشی ایران برگزار می کنیم و تمرکز اصلی همایش، صیانت از گویش هایی است که در حال زوال هستند و اگر امروز ثبت و تحلیل نشوند، فردا دیگر اثری از آنها باقی نمی ماند.

وی همچنین از انتشار مجموعه مقالات این همایش ها خبر داد و افزود: خوشبختانه مجموعه مقالات مربوط به دوره های پیشین آم


برچسب ها: ایران - فرهنگ و تمدن ایران - زبان - همایش - تحلیل - در ایران - مهم ترین
آخرین اخبار سرویس:

زنگ هشدار برای گویش های در حال فراموشی

زنگ هشدار برای گویش های در حال فراموشی