مطالب مرتبط:
چرا قیمت دلار توافقی کاهش پیدا نمی کند؟
قیمت دلار در بازار آزاد ریزشی شد | جدول نرخ ارز 8 اردیبهشت
چرا این روزها، دلار پایین تر نمی آید؟
قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز دوشنبه 8 اردیبهشت 1404/ کاهش قیمت دلار و یورو
قیمت دلار امروز 8 اردیبهشت 1404؛ نزول یک کانالی در نرخ دلار
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
سه شنبه، 9 اردیبهشت 1404 ساعت 07:552025-04-29اقتصادي

چرا با کاهش نرخ دلار سفره ها بزرگ نشد؟


بررسی ها نشان می دهد، علی رغم افت حدود 20 درصدی نرخ دلار در هفته های اخیر، قیمت بسیاری از کالاها و خدمات نه تنها کاهش نیافته، بلکه در برخی موارد افزایش نیز داشته است.

- بررسی ها نشان می دهد، علی رغم افت حدود 20 درصدی نرخ دلار در هفته های اخیر، قیمت بسیاری از کالاها و خدمات نه تنها کاهش نیافته، بلکه در برخی موارد افزایش نیز داشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر ، آنچه در اقتصاد کشور در سال های اخیر بیش از هر چیزی قابل مشاهده است، این است که افزایش قیمت ها به راحتی رخ می دهد اما کاهش نرخ ها، آن هم پس از کند شدن سرعت افزایش قیمت ها (یعنی کاهش تورم) طولانی تر اتفاق می افتد.

حتی وقتی نرخ ارز با کاهش روبرو می شود و اصطلاحاً می ریزد و قدرت خرید ریال تقویت می شود، تقاضا کاهش می یابد، یا اقتصاد به رکود می رسد، قیمت ها بر خلاف انتظار تا مدت ها تکان نمی خورند.

در علم اقتصاد و میان اقتصاددانان از این پدیده تحت عنوان چسبندگی قیمتی یاد می شود که به یکی از بیماری های مزمن اقتصاد ایران تبدیل شده است که ریشه در بی ثباتی اقتصاد، ذهنیت تورمی و ضعف رقابت دارد.

ذهنیت تورمی فعالان اقتصادی می تواند یکی از مهم ترین دلایل پدیده چسبندگی قیمتی در ایران به شمار می رود و در اقتصادی که مردم و فعالان اقتصادی به تورم همیشگی خو گرفته اند، انتظار کاهش قیمت منطقی نیست.


برچسب ها: کاهش - افزایش قیمت ها - افزایش - اقتصاد - نرخ دلار - افزایش قیمت - قیمت
آخرین اخبار سرویس:

چرا با کاهش نرخ دلار سفره ها بزرگ نشد؟

چرا با کاهش نرخ دلار سفره ها بزرگ نشد؟