مطالب مرتبط:
پاسخ سید حسن خمینی به سخنان سخیف ترامپ علیه ایران / اگر می خواهد امتیاز بیشتری بگیرد عکس جواب می دهد!
تصاویر/ نشست صمیمی و درس اخلاق آیت الله موسوی اصفهانی در مدرسه علی بن ابی طالب(ع) ملایر
اخلاق و سیره رضوی سرمشق فعالیت ها و رفتار خادمیاران باشد
نقش استاد فاطمی نیا در توجه عمومی به آثار اسلامی؛ الگویی برای نسل امروز
تولیت آستان قدس رضوی: اخلاق و سیره رضوی باید سرمشق فعالیت ها و رفتار خادمیاران باشد
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
شنبه، 27 اردیبهشت 1404 ساعت 21:552025-05-17سياسي

سید حسن اسلامی: همیشه اخلاق بر قانون تقدم دارد


حجت الاسلام والمسلمین سید حسن اسلامی در هشتمین نشست از سلسله نشست علمی فقه پژوهی دفتر آیت الله العظمی صانعی(ره) با موضوع «ملاحظاتی در باب نسبت فقه و اخلاق»، - عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب با تأکید بر اینکه همیشه اخلاق بر قانون تقدم دارد، گفت: این نکته خیلی مهمی است که در مباحث قانون و اخلاق باید به آن توجه کنیم.

بسیاری از قوانین خوب در دنیا -که در طول تاریخ می مانند- تجسد و رسوب احکام اخلاقی اند، ولی متأسفانه ما برعکس فکر می کنیم و گمان داریم که چون قانونند، ارزشمندند درحالی که چون ارزشمند بوده اند، در گذر تاریخ، قانون شده اند.

دزدی، ابتدا بد شده و سپس قانونگذار آن را جرم انگاری کرده است.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن اسلامی در هشتمین نشست از سلسله نشست علمی فقه پژوهی دفتر آیت الله العظمی صانعی(ره) با موضوع ملاحظاتی در باب نسبت فقه و اخلاق ، گفت: هنگامی که ما از اخلاق، سخن می گوییم، مقصودمان قواعدی است که تجویز و توصیه (به معنای الزام) می کنند و می گویند چه چیزی باید باشد چه چیزی نباید باشد.

دومین ویژگی یک قاعده اخلاقی، تعمیم پذیری آن است.

سومین و مهم ترین ویژگی یک حکم اخلاقی، مسلط بودن آن بر تمام ملاحظات دیگر، و حاکم بودن آن است؛ یعنی شما ممکن است کاری را به لحاظ اقتصادی، درست بدانید ولی به


برچسب ها: حجت الاسلام والمسلمین - قانون - حسن اسلامی - آیت الله العظمی - اخلاق - حجت الاسلام - سید حسن
آخرین اخبار سرویس:

سید حسن اسلامی: همیشه اخلاق بر قانون تقدم دارد

سید حسن اسلامی: همیشه اخلاق بر قانون تقدم دارد