مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
چهارشنبه، 24 مرداد 1403 ساعت 09:402024-08-14اقتصادي

آغاز پرورش راتون در 75 هزار هکتار از مزارع گیلان

آغاز پرورش راتون در 75 هزار هکتار از مزارع گیلان

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از آغاز پرورش راتون در 75 هزار هکتار از مزارع استان خبر داد.

- به گزارش خبرگزاری مهر ، صالح محمدی اظهار کرد: شالیکاران پس از برداشت محصول برنج و آبگیری مزارع، پرورش محصول راتون یا (شابج) را با استفاده از شرایط آب و هوایی و کودهای کشاورزی مناسب، در 75 هزار هکتار از مزارع خود آغاز کنند.

وی با بیان اینکه راتون معمولاً از جوانه های جانبی بوته های اصلی برنج تولید می شود، افزود: کوتاه بودن طول دوره رشد، کاهش هزینه مصرفی نهاده ها، صرفه جویی در مصرف آب و افزایش کیفیت محصول (از نظر کیفیت پخت و عطر و طعم) از مزایای پرورش راتون است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه راتون هزینه های جدید برای تهیه بذر، خزانه، شخم، آماده سازی زمین و نشاکاری را ندارد گفت: این محصول با مراقبت های لازم از جوانه هایی که دوباره شد می کنند پرورش می یابد و هر جوانه می تواند بین 30 تا 40 درصد بیشتر از محصول اصلی شلتوک برنج تولید کند.

محمدی با اشاره به مزایای اقتصادی پرورش راتون در افزایش درآمد کشاورزان، گفت: در صورت استفاده بهینه از آب و خاک و کود دهی مناسب، شالیکاران می توانند تا 2 تن شلتوک برنج در هر هکتار تولید کنند.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

آغاز پرورش راتون در 75 هزار هکتار از مزارع گیلان

آغاز پرورش راتون در 75 هزار هکتار از مزارع گیلان