مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
شنبه، 23 دی 1402 ساعت 08:202024-01-13اقتصادي

کشت و صادرات تریاک در دوران قاجار موجب قحطی 2 ساله شد


به نوشته دانشنامه برتانیکا چاپ 1911 میلادی؛ سود قابل توجه فروش تریاک موجب شد تا زمین های مخصوص کشت غلات، پنبه و محصولات دیگر به کاشت خشخاش اختصاص پیدا کند و نتیجه آن یک قحطی بزرگ در سال های 1871 تا 1872 میلادی بود که خشکسالی و عوامل دیگری هم در آن دخیل بودند.

- ایران در دوران قاجار در تماس فزاینده ای با دنیای غرب و بازارهای جهانی قرار گرفت؛ در آن دوران تریاک به کالایی تجاری تبدیل شد و تولید و تجارتش افزایش یافت تا جایی که سود قابل توجه صادرات تریاک موجب شد زمین های مخصوص کشت غلات، پنبه و محصولات دیگر به کاشت خشخاش اختصاص یابد که این موضوع قحطی بزرگی در سال های 1871 تا 1872 میلادی را در پی داشت.

  به گزارش ایسنا، اگرچه تریاک یا همان افیون ، توسط اعراب به ایران آورده شد، اما باتوجه به همزمانی تشکیل کمپانی هند شرقی با اوایل تشکیل دولت صفویه و فعالیت این کمپانی در تولید و قاچاق تریاک به چین، ایران و برخی کشورهای دیگر که سرانجام منجر به جنگ های تریاک بین انگلیس و چین شد، این کمپانی و عمال داخلی آن در معتاد کردن ایرانی ها نقش فراوانی داشتند و از همین رو سیاست استعمارگران انگلیس در اشاعه اعتیاد ایرانیان در این عصر را باید عامل مهمی تلقی کرد.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

کشت و صادرات تریاک در دوران قاجار موجب قحطی 2 ساله شد

کشت و صادرات تریاک در دوران قاجار موجب قحطی 2 ساله شد