مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
شنبه، 30 اردیبهشت 1402 ساعت 07:452023-05-20اجتماعي

گشت و گذاری در موزه مردم شناسی بیرجند/ خیلی دور، خیلی نزدیک


کتاب تاریخ رسم و رسوم گذشتگان و حرفه و سنتی که مردمان این مرز و بوم در ادوار گذشته داشته اند، در این نقطه از باغ عمارت جهانی اکبریه بیرجند ورق می خورد که باید با سفر به این نقطه با سنت ها، - خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی؛ اینجا شهری است از آداب و رسوم و سنت ها، شهری که در طبقه همکف عمارت اکبریه بیرجند بر پا شده و هر گوشه اش نشان از سنتی دیرینه دارد.

اینجا خیلی نزدیک است به سنت ها، آدم ها و مشاغل قدیمی و دور از آدم ها و زندگی امروزی است.

درهای چوبی مخصوص منازل اعیان شهر با پاشنه گردهایی چوبی نگاهت را میهمان خود می کند، این درها که در قدیم با دایره و اشکال هندسی از جنس چدن و فولاد به صورت برجسته و مسطح تزیین شده است درکوب های متفاوتی برای زنان و مردان دارد.

حلقه ای بزرگ که گوشواره های قدیمی را به یاد می آورد، درکوب زنانه است و صدای زیر دارد که در گذشته ها به کار می رفته تا صاحبخانه با خیال راحت در را باز کند و اگر چادری بر سرش نبود از دیدن مرد نامحرم پشت در شرمنده نشود.

درکوب دیگر سنگین است، درست مثل همه آنچه که برای مردان به کار می رود؛ کارهای سخت، صدای کلفت و درکوبی که صدای بم می دهد تا باز هم صاحب خانه بداند چه کسی پشت در است.

راهرو به اتاقی می پیچد.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

گشت و گذاری در موزه مردم شناسی بیرجند/ خیلی دور، خیلی نزدیک

گشت و گذاری در موزه مردم شناسی بیرجند/ خیلی دور، خیلی نزدیک