مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
سه شنبه، 26 اردیبهشت 1402 ساعت 13:162023-05-16ورزشي

صبر هفت ساله برای برنج شدن علی کاظمی/ زمین زیارتگاه من است


به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، در اواخر سال 1401 خبری را شنیدم با این تیتر که خالق برنج هاشمیِ گیلان درگذشت .

او شخصی بود به نام یوسف هاشمی ­زاده اهل روستای چاپارخانه خمامِ گیلان که سال ­ها قبل با جداسازی دانه ­های مرغوب و کشت آن دانه­ ها به رقمی جدید دست پیدا کرد.

این رقم سپس به مزارع دیگر کشاورزان منتقل شد؛ طوری­ که نام این برنج مرغوب را به پاسداشت زحمات او هاشمی نام گزاری کردند.

دیگر رقم معروف برنج که در کشور ایران کشت می­ شود علی­ کاظمی نام دارد.

آیا کسی می­ داند که چرا این رقم به این نام معروف است؟ اصلاً علی­ کاظمی کیست؟ در کجا سکونت دارد و به چه زبانی صحبت می­ کند؟ پای تلویزیون نشسته بودم.

دیدم مستندی در حال پخش است.

در این مستند با شخصی به نام علی ­کاظمی به زبان فارسی گفت وگو شده بود.

از لهجه ­اش مشخص بود که او از تالش ­های منطقه فومن است، در لابه ­لای صحبت هایش چندین کلمه را به تالشی گفت.

وقتی خودش را اهل روستای شکال­گوراب فومن معرفی کرد به یاد شاعر خوش­ سخن تالش در فومنات آقای نقی مهرپویا ملقب به هَشی­وَش افتادم؛ زیرا او نیز اهل این روستا بود؛ روستایی که اهالی منطقه به آن ایشکیلَه ­گرا می گویند.

آنجا فهمیدم که حدسم کاملاً درست بود و با تماس با آقای مهرپویا پی بردم علی کاظمی تالش است.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

صبر هفت ساله برای برنج شدن علی کاظمی/ زمین زیارتگاه من است

صبر هفت ساله برای برنج شدن علی کاظمی/ زمین زیارتگاه من است