امروز اینکه چرا «ایران» می تواند نجات دهنده حیات وحش ایران باشد، پرسشی اساسی است که باید به آن پاسخ داده شود؛ اما پیش از آن، 15 پرسش اساسی از سازمان حفاظت محیط زیست وجود دارد که مدت ها بی پاسخ مانده است.
- به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرگزاری فارس از شاهرود، طرح تکثیر یوزپلنگ های آسیایی با محوریت ایران ، یوزپلنگ ماده، در پارک ملی توران در دست اجراست و متأسفانه تا امروز نتایج مطلوبی به همراه نداشته است.
سزارین صحرایی ایران در روز 11 اردیبهشت ماه امسال با تولد سه توله ای همراه بود که تاکنون دو توله آن از دست رفته اند و تمام امیدها به تنها توله باقیمانده معطوف شده است.
پروژه تکثیر یوزپلنگ آسیایی در اسارت در پارک ملی توران نیازمند برنامه ریزی، امکانات و تجهیزات، پشتیبانی و تیم های قوی بود که بسیاری از فعالان زیست محیطی عقیده دارند سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه کوتاهی کرده است.
در روزهای اخیر نیز شاهد بودیم که رییس سازمان حفاظت محیط زیست از تشکیل کمیته حقیقت یاب برای پی بردن به دلایل تلف شدن دو توله یوزپلنگ ایران و ورود یک دامپزشک اندونزیایی برای مراقبت از توله زنده مانده خبر داده است.
اما در این میان چندین پرسش اساسی مطرح است؛ آیا تبلیغات زودرس برخی دست اندرکاران در استان و گل وبلبل نشان دادن شرایط در فضاسازی و عدم توجه کافی سازمان حفاظت محیط زیست و ندیدن نقایص تأثیرگذار نبود؟ چرا این تبلیغات از سوی مدیر پارک ملی توران صورت نگرفت؟ ارتباط عاقبت این پروژه ملی با تلف شدن خرس های قهوه ای منطقه در چند سال اخیر چیست؟ ارتباط شرایط اکنون این پروژه با اعطای مجوز معدن کاوی و آزادسازی معدن کاوی در توران چیست؟ آیا این قبیل اقدامات از توجه به حفظ حیات وحش نادر منطقه حکایت دارد؟ آیا وضعیت این پروژه با اظهارات مدیر محیط زیست شهرستان شاهرود در باب افزایش تلفات حیات وحش در سال های گذشته ارتباط دارد؟ آیا اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان به گزارش سایت قطره و به نقل ازمدیر شهرستانی خود وقعی نهاده است؟ ارتباط فرجام این پروژه با گزارشات دیگر کارشناسان چیست؟ آیا به گزارش سایت قطره و به نقل ازمکتوب تلف شدن تعداد قابل توجهی از حیوانات منطقه در سال 97 توجهی صورت گرفته است؟ آیا در پیوست های زیست محیطی مناطق حساس زیستگاهی حیات وحش استان سمنان، صیانت از حیات وحش منطقه لحاظ شده است؟ آیا گزارش مجلس در مرداد 1400 مبنی بر از بین رفتن گونه های جانوری در حوزه انتخابیه استان سمنان مورد توجه اداره کل محیط زیست این استان قرار گرفته است؟ شکایات سامانه سامد چطور؟ آیا در اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان به مطالب اعلام شده رسانه های استانی و شهرستانی در بی توجهی مسؤولان به حیات وحش و گزارش خبرگزاری ها توجهی صورت گرفته است؟ سفر بدون حضور مسؤولان محلی آقایان کلانتری و سلاجقه، دو رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در دو دولت متفاوت به استان سمنان نتیجه کدام عملکرد و ساختار است؟ آیا جمیع شواهد دلالت بر این ندارد که باور اراده و برنامه قابل قبولی در استان سمنان برای حفظ حیات وحش وجود ندارد؟ آیا محیط زیست برای برخی مدیران موضوعی تزیینی و تجملاتی نیست؟ و ده ها پرسش از این دست که باید به آنها پاسخ داده شود.
یادداشت از: گل چهره محمدمحمدی انتهای پیام/74002/م/
کلید واژه ها: سازمان حفاظت محیط زیست - حفاظت محیط زیست - پارک ملی توران - محیط زیست - ایران - یوزپلنگ - به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرگزاری فارس - سازمان - زیست - محیط - حیات وحش - پارک ملی - اساسی - حفاظت - یوزپلنگ آسیایی - حیات وحش ایران - خبرگزاری فارس - آسیایی - پرسش - توران - همراه - دهنده - امروز - زیست محیطی - باقیمانده - پارک - حیات - اردیبهشت - پاسخ - نجات