- به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرگزاری فارس از اهواز، ایجاد فضاهای سبز در شهر علاوه بر اینکه جلوه ی ویژه ای به خیابان ها و میادین می بخشند، نقش مهمی در بهبود شرایط زیست محیطی، کاهش آلودگی هوا و آلودگی های صوتی، تعدیل دما، افزایش رطوبت نسبی، دلپذیر ساختن هوا و جذب گرد و غبار دارند.
نگاهی به پوشش گیاهی در شهر اهواز نشان می دهد که کنوکارپوس، به عنوان گیاهی با ریشه های پراکنده و قدَر، بیش از 13 سال است که گستره پوشش گیاهی در این شهر را تصاحب کرده و علاوه بر اینکه از متهمان ایجاد آلرژی و حساسیت در شهروندان است با تاسیسات زیربنایی و ساختارهای شهری در حال زورآزمایی است.
طی روزهای گذشته مخاطبان فارس با راه اندازی کمپینی تحت عنوان ثبت کردند، خواستار جایگزین شدن گیاهان مفید و مثمر به جای درختانی نظیر اکالیپتوس، کهور و کنوکارپوس شدند که خبرنگار خبرگزاری فارس از طریق گفت و گو با یکی از اساتید دانشگاه این معضل را مورد پیگیری قرار داد.
پوشش گیاهی قدیمی در اهواز نخل بود موسی موسوی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز و استادیار گروه علوم باغبانی در این خصوص اظهار کرد: با نگاهی به تاریخ فضای سبز در اهواز پی می بریم که گیاه عمده ای که در قدیم در این شهر کاشته می شد نخل بود و امروز می توانیم نخل های کهن سال را در مناطق قدیمی شهر اهواز مشاهده کنیم.
این استاد دانشگاه گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی حدود 80 گونه نخل در شهر اهواز رویش می کنند که برخی داری ثمر هستند و این درخت ها علاوه بر اینکه نماد و هویت شهر اهواز محسوب می شوند، انتخاب خوبی برای ایجاد پوشش گیاهی در بلوارها، خیابان ها و میادین شهر هستند.
کاشت بدون مطالعه کهور، اکالیپتوس و کنوکارپوس وی افزود: در شهر اهواز پس از نخل شاهد کشت درخت کُنار بودیم که البته این گیاه نیز به دلیل اعتقادات فرهنگی و بزرگ بودن جثه، کنار گذاشته شد و کهور و اکالیپتوس فضای سبز شهر اهواز را به تصرف خود درآوردند و به دلیل اینکه بدون مطالعه در خیابان ها و میادین کاشته شده بودند، کِنار گذاشته شدند و جای خود را به کنوکارپوس دادند، درختی که همانند کهور و اکالیپتوس گزینه خوبی برای کاشت در فضای شهری نبود.
کنوکارپوس از سواحل دریا به اهواز آمده موسوی با بیان اینکه کنوکارپوس را از زادگاه اصلی اش که حد فاصل خشکی و دریاست به شهر اهواز آوردند، اظهار کرد: کنوکارپوس از گیاهان مانگرو است.
مانگروها گیاهانی چوبی هستند که در حد فاصل خشکی و دریا در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری زیست می کنند.
این گیاهان نباید در شهر کاشته شوند و باید در پارک های جنگلی مورد استفاده قرار بگیرند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه تصمیم گیری در خصوص مسائل تخصصی نظیر ایجاد پوشش های گیاهی باید توسط متخصصان این حوزه انجام شود، گفت: گیاه کنوکارپوس گیاهی همیشه سبز است که قادر است شرایط نامساعد تحمل کند اما به دلیل اینکه سریع رشد می کند، طویل است و همه ساله نیاز به هرس دارد، برای کشت در سطح شهر مناسب نیست و باید از این گیاه در پارک های جنگلی استفاده شود.
لزوم ایجاد پارک جنگلی در اهواز وی با تاکید بر لزوم ایجاد پارک های جنگلی در حاشیه شهر اهواز گفت: ایجاد پارک های جنگلی علاوه بر اینکه فرصتی برای رونق گردشگری و رفاه مردم فراهم می کند، نقش مهمی در تعدیل آلودگی هوا، تولید اکسیژن و تغییر اقلیم دارد.
البته در حال حاضر یک پارک جنگلی در منطقه شیرین شهر در حال احداث است که امیدواریم زودتر به بهره برداری برسد.
رونمایی از یک گیاه جدید به عنوان پوشش گیاهی آینده اهواز موسوی با اشاره به اینکه به همراه دانشجویان دوره ی دکتری در دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز در حال تحقیق بر روی یک گونه گیاه بومی به عنوان یک پوشش گیاهی مناسب در شهر اهواز هستیم، گفت: در آینده ای نزدیک از این گیاه که در حال حاضر مراحل پژوهش های علمی و تحقیقاتی را طی می کند، رونمایی خواهد شد.
به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرگزاری فارس از اهواز، سالهاست که مردم و فعالان محیط زیست نسبت به پوشش گیاهی اهواز به ویژه کاشت گونه ی کنوکارپوس اعتراض دارند که با توجه به نمایان شدن اثرات مخرب این گیاه بر زیرساخت های شهری، این مطالبه شدت بیشتری به خود گرفته است.
در صورت تمایل از این کمپین حمایت کنید.
کلید واژه ها: پوشش گیاهی - کنوکارپوس - گیاهی - به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرگزاری فارس - خبرگزاری فارس - خیابان - آلودگی - پوشش - فارس - مخاطبان فارس - کاهش آلودگی - اهواز - راه اندازی - آلودگی هوا - گرد و غبار - خیابان ها - شهر اهواز - زیربنایی - شهروندان - خبرگزاری - تاسیسات - جایگزین - مخاطبان - خوزستان - خواستار - افزایش - میادین - گیاهان - حساسیت - متهمان