مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
دوشنبه، 26 مهر 1400 ساعت 11:202021-10-18فرهنگي

یادی از شاعر لب دوخته


محمدعلی اسلامی ندوشن درباره فرخی یزدی می گوید: فرخی سوسیالیست مآب است و آرزوی استقرار حکومت کارگری از شعرهای او پیداست.

با این حال، به هیچ وجه نمی شود گفت که شعر سوسیالیستی می سراید.

- به گزارش ایسنا، همزمان با 25 مهر، سالروز کشته شدن فرخی یزدی، شاعر عصر مشروطه، بخشی از نظرات محمدعلی اسلامی ندوشن، نویسنده و پژوهشگر درباره فرخی یزدی که در کتاب روزها ی او منتشر شده، در صفحه ای به نام او بازنشر شده است: زمانی که من هنوز نوآموز دبستانی بودم، داستان فرخی یزدی را می شنیدم که بر سرِ زبان ها بود.

می گفتند که چگونه به مناسبتِ شعری که در مدحِ آزادی گفته بود، ضیغم الدّوله بختیاری حاکم یزد داد دهانش را بدوزند، و او همان گونه با دهانِ دوخته بر دیوارِ زندان نوشته بود: به زندان نگردد اگر عمر طی/ من و ضیغم الدوله و ملک ری آن گاه از شاعری و شهامت او حکایت ها گفته می شد.

داییم که روزنامه طوفان را می دیده بود، بارها حرف او را به میان می آورد و بخصوص با آب و تاب تعریف می کرد که چگونه هر هفته یک رباعی راجع به موضوع روز می گفت و بالای روزنامه خود چاپ می کرد.

این تصور از فرخی در ذهنِ من بود تا آن که شهریور بیست آمد و انتشار کتاب های ممنوع، آزاد گشت و از جمله دیوانِ فرّخی در دسترسِ مردم قرار گرفت.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

یادی از شاعر لب دوخته

یادی از شاعر لب دوخته