مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
یکشنبه، 5 اردیبهشت 1400 ساعت 09:352021-04-25سياسي

احیای گلیم «گنخک»


گلیم ، صنعت دستی خاص گنخک شیخا در شهرستان دشتی بوشهر که شمار بافندگان چیره دست آن تا 2 سال پیش به انگشتان یک دست می رسید و چیزی نمانده بود که به دست بی مهر فراموشی سپرده شود اما، - به گزارش جماران، ایرنا نوشت: دربرگیری صنایع دستی به وسعت پهنه ایران زمین است و به جرات می توان گفت همه شهرها و روستاهای کشور در این عرصه حرفی برای گفتن دارند، این واقعیت صحنه بزرگی را برای اشتغال آفرینی خرد برای طیف وسیعی از جمعیت و بویژه توسعه پایدار روستایی فراهم کرده است و وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سال گذشته حمایت از این کسب و کارها را هم معنی با "برقراری عدالت اجتماعی" دانست.

احیای صنایع دستی که به فراموشی نزدیک می شد به عنوان زمینه ای بالقوه برای رونق کسب و کارهای کوچک مقیاس برخاسته از بوم و اقلیم و فرهنگ، در سال های اخیر به طور ویژه مورد توجه دولت قرار گرفت.

طوری که احیا و باز طراحی 99 رشته صنایع دستی درچهار سال گذشته و بیش از 55 رشته در یکسال اخیر نمودی از این توجه کارا به هنرصنعت های بومی کشور است؛ هنرهای که اکنون پای بسیاری از آنها به بازار گشوده شده و دست بسیاری از بانوان را به اشتغال بند کرده است.

از این میان احیای کلاه حصیری، چوقه (چوکه) و گلیم دست بافت در سه سال اخیر نیز حاصل تلاش و همیاری معاونت صنایع دستی استان بوشهر


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

احیای گلیم «گنخک»

احیای گلیم «گنخک»