دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان با بیان اینکه در حال حاضر دانش آموز از سال نهم درگیر می شوند، گفت: مهم ترین مسأله در مواجهه با نوجوان، - به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرنگار گروه تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس، حسین تاریخی دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان در برنامه در انتهای الوند، اظهار کرد: مجموعه اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان، مقطع متوسطه اول و دوم را تحت پوشش قرار می دهد تا دانش آموزان و نوجوانان در عرصه فعالیت های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اعتقادی در یک مواجهه بسیار فعالی حاضر شوند.
وی ادامه داد: اعتقاد ما در مجموعه انجمن های اسلامی این است که در مقطع متوسطه، ویژگی دانش آموزان به گونه ای است که توان راهبری گروه همسال را دارند و از این جهت می توانیم کار را به بچه ها بسپاریم و میدان را برای ایفای نقش آنها و بالفعل شدن استعدادهایشان مهیا کنیم.
* دانش آموزان مقطع متوسطه دوست دارند که مسؤولیت به آنها سپرده شود تاریخی با اشاره به اهمیت مسؤولیت سپاری به دانش آموزان، گفت: یک دانش آموز می تواند در مدرسه مسؤولیت انجام یک برنامه را به عهده بگیرد؛ این برنامه می تواند جشن، سرود، همایش، یادواره، تولید نشریه یا برگزاری اردو باشد یعنی انواع عرصه هایی که دانش آموز می تواند مسؤولیت به عهده بگیرد و خود را محک بزند؛ دانش آموزان هم در این سن بسیار دوست دارند که مسؤولیت به آنها سپرده شود و خودشان را بتوانند نشان دهند؛ البته این موضوع بابت اینکه تکبر داشته باشد نیست بلکه می خواهند کاری انجام دهند.
وی افزود: هر چقدر این فرصت بیشتر مهیا شود، دانش آموز احساس می کند که توانایی جدی تری برای کار دارد اما خیلی از دست اندرکاران فعالیت ها احساس می کنند که وقتی کار به دانش آموز سپرده شود، نمی تواند انجام دهد یا ممکن است خطا کند و کار را درست از آب در نیاورد اما فراموش نکنیم که ویژگی این رده سنی این است که هر چقدر به آنها اعتماد بیشتری کنید، ظرفیت هایشان بیشتر آزاد می شود.
* تعریف تربیت 6 ساحتی در سند تحول آموزش و پرورش دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان تصریح کرد: به نظرم هر کسی که مسؤولیتی در کشور دارد حتماً در دوران دانش آموزی اش تجربه ما طبیعتاً بالا رفته است؛ تفاوت بین نسلی باعث شده که مفاهمه یک مقداری فاصله بگیرد گرچه این مسأله عمومیت ندارد و ما همین الان معلمان عزیزی داریم که با اینکه سن آنها بالاست واقعا مهارت ارتباط گیری شان با دانش آموزان از خیلی ها بی نظیرتر است.
تاریخی افزود: نکته بعدی اشاره ای است که در سند تحول اتفاق افتاد که خیلی دقت ویژه بود و این بود که تربیت را در 6 ساحت تعریف کرد.
علت آن چه بود؟ گمان این می رفت که ساختار تعلیم و تربیت رسمی کشور ما به واسطه ساختار معلم، دانش آموز، کنکور و امتحانی که دارند، بچه ها را به سمتی می برد که فقط دانش آموز تمرکز روی کنکور داشته باشد.
وی ادامه داد: در این حالت کلا دانش آموز از توجهش به تربیت در سایر ساحت هایی که اقتضای زندگی کردن است، غفلت می کند.
سند تحول، این موضوع را یادآوری کرد یعنی تربیت در حوزه اقتصادی، سیاسی، هنری، زیستی، علم و فناوری را یادآوری کرد.
* در حال حاضر دانش آموز از سال نهم درگیر تست و کنکور می شوند دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان با بیان اینکه آن چیزی که ما در اتحادیه تمرکز جدی تری داریم روی ساحت های سیاسی، اجتماعی، اعتقادی و معرفتی است، گفت: سند تحول بر موضوعاتی تأکید دارد؛ یک بخش از آن، قطعاً معلم است یعنی قطعاً مدل تدریس و مدل رفتار معلم به دانش آموز الگو می دهد.
ممکن است م، تنبلی و مسؤولیت ناپذیری، شنیده می شود دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان اضافه کرد: در حال حاضر آلارم های ویروس بی هویتی، ناامیدی، تنبلی و مسؤولیت ناپذیری، شنیده می شود و باید تدبیری اندیشیده شود که با محوریت حوزه پرورشی و حوزه تربیتی بتوانیم همه عناصر تأثیر گذار در این چرخه را فعال و حساس کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر عمده فعالیت ها به فضای مجازی رفته است، افزود: شبکه شاد آمده است اما عمده تمرکز شبکه شاد روی حوزه آموزش است اما آیا همه حوزه تعلیم و تربیت ما فقط آموزش است؟ وقتی به نوجوان می گوییم وارد فضای مجازی بشو، دسترسی به همه اتفاقات فضای مجازی را دارد.
* نوجوان را به رسمیت بشناسیم تاریخی با بیان اینکه تفاوت بین دهه های مختلف طبیعی است.
ولی معنایش این نیست که یکی بهتر و دیگری بدتر است.
مهم ترین مسأله در مواجهه با نوجوان، این است که او را به رسمیت بشناسیم و دانش آموز فوق العاده در تشخیص اینکه کسی که با او صحبت می کند آیا برای او هویت قائل" است یا نگاه به او مانند نگاه مصرف کننده است، هشیار است.
اگر این حس را نوجوان درک کند و به او منتقل شود، با تمام وجود به میدان می آید.
وی افزود: ما نیز دو بخش جدی را در دستور کار خودمان داریم؛ اول اینکه بستری را مهیا کنیم تا دانش آموز بتواند حس مسؤولیت پذیری خود را محک بزند.
از حیث روانشناسی، خانواده ها باید نسبت به ویژگی ها شناختی نوجوان آگاه باشند.
مثلا پرخاشگری نوجوان را به حساب تربیت بد او نگذارند.
پذیرش منطقی این اتفاقات در خانواده فوق العاده مهم است و دوم اینکه ویژگی های نوجوان را به رسمیت بشناسیم و خانواده ها باید آموزش ببینند و توانمند شوند.
انتهای پیام/
کلید واژه ها: دانش آموزان - انجمن های اسلامی - دانش آموز - دانش - اسلامی - اتحادیه - مقطع متوسطه - انجمن - مقطع متوسطه اول و دوم - نوجوان - دبیرکل - تعلیم و تربیت - متوسطه - اعتقاد - درگیر - ایفای نقش - گروه - توان - نوجوانان - خبرگزاری - مهم ترین - خبرنگار - اعتقادی - برنامه - تاریخی - فرهنگی - فعالیت - راهبری - بچه ها - گزارش