به گزارش سایت قطره و به نقل ازگروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جلسه فوق العاده کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با موضوع پیگیری اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، - " سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به روند نصب سانتریفیوژهای نسل جدید IR2M و IR6 در تاسیسات فردو و نطنز تاکید کرد که در موعد مقرر شده در قانون، نصب آبشارهای این نوع از سانتریفیوژها هم تکمیل و گازدهی خواهد شد به گزارش سایت قطره و به نقل ازگروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جلسه فوق العاده کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با موضوع پیگیری اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، با حضور دکتر صالحی، رییس و آقای کمالوندی سخنگو و معاون امور بین الملل سازمان انرژی اتمی بعدازظهر امروز برگزار شد.
در این جلسه دکتر صالحی با ارائه گزارشی از روند اجرای مواد مختلف قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها، گفت: ما برای اجرای دقیق قانون اقدام راهبردی عزم راسخ داریم.
در قانون ما مکلف به تولید 120 کیلوگرم اورنیوم غنی شده بیست درصد در طول یک سال شده ایم که در حال حاضر 25 کیلوگرم تولید شده است و زودتر از موعد به ظرفیت 120 کیلوگرم اورنیوم 20 درصد می رسیم.
صالحی با اشاره به روند نصب سانتریفیوژهای نسل جدید IR2M و IR6 در تاسیسات فردو و نطنز، تاکید کرد که در موعد مقرر شده در قانون، نصب آبشارهای این نوع از سانتریفیوژها هم تکمیل و گازدهی خواهد شد.
رییس سازمان انرژی اتمی درباره اجرای ماده 6 قانون مبنی بر توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی گفت: ما از 27 بهمن ماه در اجرای قانون اقدام راهبردی، دبیرخانه آژانس بین المللی انرژی اتمی را نسبت به توقف اجرای پروتکل الحاقی در 5 اسفندماه آگاه کردیم و پس از آن بود که مدیرکل آژانس برای بررسی نحوه ادامه همکاری ایران و آژانس بر اساس پادمان، درخواست سفر به تهران کرد که ما ضمن تاکید بر اجرای قانون در موعد مقرر، با این سفر، برخورد ایجابی کردیم و پیشنهادهای مدیرکل را دریافت کردیم.
صالحی افزود: پس هماهنگی با نهادهای مربوطه و بعد از مذاکرات طولانی در روز 3 اسفند بر سر یک تفاهم فنی درباره نحوه اجرای قانون مجلس توافق شد که بر اساس آن، ضمن توقف اجرای پروتکل الحاقی در موعد مقرر، ایران تا 3 ماه اطلاعات نظارتی را در داخل، بدون دسترسی بازرسان آژانس، ذخیره می کند.
و در صورتی که خواسته های ایران در این مدت تامین شود، این اطلاعات به منظور استمرار نظارتی آژانس در آینده با نظر ما، به رویت آنها خواهد رسید.
صالحی تاکید کرد: در صورت عدم تامین خواسته های کشورمان، ایران پس از 3 ماه این اطلاعات را پاک خواهد کرد.
کمالوندی هم در این جلسه به مروری بر جزییات متن بیانیه مشترک و ضمیمه آن که به دلایل ملاحظات حفاظتی، محرمانه است، پرداخت و گفت: حدود 70 درصد بازرسی ها از برنامه هسته ای ایران مبتنی بر معاهده پادمان بوده است و با توقف اجرای پروتکل الحاقی، بازرسی ها آژانس از ایران حدود 30 درصد کاهش می یابد.
در ادامه جلسه نمایندگان عضو کمیسیون به طرح دیدگاه ها و سوالات خود درباره نحوه اجرای قانون اقدام راهبردی پرداختند و تاکید کردند این قانون باعث تقویت مواضع کشورمان است و مجلس بر اجرای دقیق این قانون اصرار دارد.
بر اساس جمعبندی صورت گرفته توسط رییس کمیسیون، نمایندگان در آینده نزدیک با بازدید میدانی از تاسیسات هسته ای بر روند اجرای دقیق این قانون و توقف اجرای پروتکل الحاقی نظارت خواهند کرد.
همچنین مقرر شد جلسات کارشناسی با همکاری سازمان انرژی اتمی و وزارت امور خارجه و سایر نهادهای ذیربط برای تدبیر مواجهه قاطع با زیادی خواهی های غربی ها در روزهای پیش رو تشکیل شود.
کلید واژه ها: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی - کمیسیون امنیت ملی - کمیسیون امنیت - اقدام راهبردی - سازمان انرژی اتمی - سیاست خارجی - امنیت ملی - کمیسیون - راهبردی - رییس سازمان انرژی اتمی - قانون - انرژی اتمی - فوق العاده - برگزار - لغو تحریم - مجلس شورای اسلامی - خبرگزاری - گزارش - اقدام - خارجی - سیاست - امنیت - تاسیسات - مجلس - سازمان - پیگیری - شورای اسلامی - رییس سازمان - صالحی - سیاسی