رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم گفت: اعضای مجمع تشخیص مصلحت و حتی نمایندگان مجلس اعم از رییس مجلس و دو رییس کمیسیون امنیت ملی و قضایی، - فلاحت پیشه تصریح کرد: در واقع این لوایح تاکنون یا باید رد شده باشند یا اینکه قانون می شدند و زمان بررسی آن در مجمع تشخیص، سپری شده است از این رو تفاوت آن با کاری که در مجلس هفتم صورت گرفت این است که در مجلس هفتم، قانون برنامه چهارم، امکان بررسی داشت و در آن زمان به طور طبیعی در همکاری بین نهادهای کشور، مجلس این درخواست را ارائه داد و قانون برنامه چهارم به مجلس آمد و اصلاح شد، در نتیجه تبدیل به قانون شد اما در موضوع و شرایط کنونی خود مجمع تشخیص، یک بار کار غیرقانونی صورت داده و در مدت زمان مربوطه، CFT و پالرمو را بررسی نکرده است، بنابراین اگر این لوایح به مجلس برگشت داده شود، دومین کار غیرقانونی است که صورت می گیرد.
تنها اقدام مجلس در قبال FATF مصلحتی و مشورتی است نه قانونگذاری! این نماینده پیشین مجلس عنوان کرد: بنده بر این باورم حتی اگر لوایح به مجلس بیاید و بازگردد تنها کاری که مجلس باید انجام بدهد اقدامات مصلحتی است یعنی کارهای قانون گذاری با حق شرط های قوی که در مجلس دهم گذاشته شد و باید دراین مجلس عملی شود.
بعد از آن فقط یک سری اقدامات مشورتی می تواند صورت بگیرد یا اینکه این لوایح را رد کند که همین اقدام هم خلاف قانون است.
اعضای مجمع و نمایندگان مجلس، مصالح ملی را در نظر بگیرند! او ادامه داد: به هر حال لوایحی که وجود دارد با مسائل کشور ارتباط پیدا کرده است مجمع تشخیص مصلحت و حتی نمایندگانی که به نمایندگی از مجلس به مجمع می روند باید مصالح ملی را درنظر بگیرند.
بارها بنده که در مجمع به عنوان نماینده مجلس حضور داشتم اشاره کردم که ما کارهای مبتنی بر قانون و مقتضیات قانونی خودمان را در مجلس انجام دادیم وقتی این لوایح به مجمع تشخیص آمده، همگان در مجمع تشخیص، حتی کسانی که به نمایندگی از مجلس حضور پیدا می کنند یعنی رییس مجلس و دو رییس کمیسیون امنیت ملی و قضایی، وقتی روی صندلی مجمع نشسته اند باید درباره مصالح ملی صحبت کنند.
فلاحت پیشه تاکید کرد: بر این باورم که بحث های مصلحتی مربوط به لوایح مطرح است مجمع تشخیص مصلحت باید به وظیفه مصلحتی خود، در رد یا تایید این لوایح عمل کند و بازگشت آن به مجلس جایز نیست، خصوصا در شرایطی که همگان صحبت از کاهش تحریم ها اعم از آزادسازی بخش هایی از منابع مالی ایران می کنند، لازمه اش تصمیم مصلحتی است نه اینکه یک دور بیهوده ای صورت گیرد که پایه قانونی هم ندارد.
کلید واژه ها: رییس کمیسیون امنیت ملی - مجلس - قانون - کمیسیون امنیت ملی - کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی - کمیسیون امنیت - رییس کمیسیون - فلاحت پیشه - غیرقانونی - امنیت ملی - مجمع تشخیص مصلحت - تشخیص - بررسی - کمیسیون - نمایندگان مجلس - برنامه - رییس - زمان - صورت - مجمع - سیاست خارجی - لوایح - چهارم - امنیت - نمایندگان - رییس مجلس - داده - مجلس دهم - مدت زمان - درخواست