سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: دولت کره جنوبی اعلام کرده است که آنها یک میلیارد دلار پول ایران را آزاد نکرده اند.
ما همچنان در حال رایزنی با کره جنوبی در این زمینه هستیم.
- " به گزارش سایت قطره و به نقل ازجماران؛ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هرگونه آزادسازی پول های توقیف شده ایران در کره جنوبی را نادرست دانست و آن را به گفت وگو در قالب گروه 1+5 مرتبط ساخت.
ند پرایس روز چهارشنبه در نشست خبری روزانه خود در پاسخ به این سوال که آیا کره جنوبی تصمیم دارد یک میلیارد دلار از پول توقیف شده ایران را آزاد سازد، این مطلب را مطرح کرد.
وی افزود: دولت کره جنوبی اعلام کرده است که آنها یک میلیارد دلار پول ایران را آزاد نکرده اند.
ما همچنان در حال رایزنی با کره جنوبی در این زمینه هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: وزیر خارجه کره جنوبی هم در بیانیه ای اعلام کرد که دارایی مضبوط ایران تنها پس از رایزنی با آمریکا ازاد خواهد شد.
کره جنوبی یکی از شرکای حیاتی ما است و نقش حیاتی در اجرای تحریم ها نه فقط درباره ایران که درباره کره شمالی هم دارد.
پرایس اضافه کرد: این موضوع باید در متن دیپلماسی مورد بحث قرار گیرد نه در این تریبون.
به همین دلیل است که ما از هفته گذشته پیشنهاد گفت وگو در قالب 1+5 را ارائه دادیم تا در آن دیپلماسی شرکت کنیم.
وی با تکرار ادعای پیشنهاد گفت وگو در قالب 1+5 با ایران، درباره احتمال اعطای دوباره معافیت هسته ای به ایران، گفت: درباره موضوعات خاصی که روی میز مذاکره مطرح خواهد شد و چه پیشنهادی داده می شود، اینجا صحبت نمی کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: ما از تلاش رافائل گروسی مدیر آژانس بین المللی انرژی اتمی برای اجرای کامل راستی آزمایی از فعالیت هسته ای ایران حمایت می کنیم و به مدیرکل و آژانس اعتماد کامل داریم.
پرایس با تاکید بر اینکه فعالیت هسته ای ایران یک موضوع قابل توجه در دولت آمریکا است، اظهار کرد: این یک چالش فوری برای ما است، صحبت فقط عمل در برابر عمل نیست، پس از خروج آمریکا از برجام، ایران هم از توافق هسته ای دور شد.
وی مدعی شد: ما خواستار محدودیت دائمی و قابل تایید برنامه هسته ای ایران هستیم تا اطمینان یابیم که ایران نمی تواند سلاح اتمی دست یابد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به اینکه تا چه زمانی منتظر پاسخ ایران خواهند ماند، گفت: صبر ما نامحدود نیست، همانطور که رییس جمهوری گفت او از طریق دیپلماسی به دنبال آن است که ایران به سلاح اتمی دست نخواهد یافت.
از این رو، ما مایلیم در قالب 1+5 به طور مستقیم با ایران وارد مذاکره شویم.
پرایس در پاسخ به این سوال که اگر ایران نقض گسترده ای از توافق هسته ای داشته است چرا آمریکا یا کشورهای دیگر بر اساس سازوکار برجام اقدامی نکرده اند، گفت ما دیگر عضو کمیسیون مشترک برجام نیستیم و نمی توانیم از آن استفاده کنیم.
مشورت با صهیونیست ها سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به اینکه آیا در موضوع ایران کارگروه استراتژیکی بین آمریکا و اسراییل وجود دارد، گفت: من به طور خاص در مورد آن توضیحی ندارم.
پرایس افزود: به طور گسترده تر یادآوری می کنم که این دولت و رییس جمهوری بایدن تعهد خود به امنیت اسراییل را راسخ می دانند.
شما البته می دانید که از زمان معاونت رییس جمهوری (اوباما)، بایدن نقش مهمی را در مذاکرات تفاهم نامه 2016 در زمینه کمک های امنیتی به اسراییل ایفا کرد.
وی ادامه داد: در آن زمان و امروز نیز بزرگترین تعهد برای کمک به امنیت در تاریخ آمریکا با توجه به تفاهم نامه 3.
8 میلیارد دلاری امضا شده توسط ایالات متحده و اسراییل در سال 2016 وجود دارد.
ما کمک 3.
3 میلیارد دلاری را در قالب بودجه نظامی خارجی و 500 میلیون دلار برای برنامه های همکاری دفاع موشکی در هر سال برای یک دوره 10 ساله تعیین کردیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تاکید بر اینکه دولت بایدن-هریس تعهدات خود را در تفاهم نامه 2016 بدون هیچ گونه شرطی حفظ می کند ، ادعا کرد: ما همچنین در مورد چالش های مشترک خود و همچنین برای جلوگیری و مقابله با فعالیت های بی ثبات کننده ایران و تأثیر بد آن در منطقه با متحدان و شرکای خود هماهنگ می کنیم .
پرایس اظهار کرد: تردیدی نیست که اسراییل می تواند روی ایالات متحده حساب کند و ما همچنان به ایده حاشیه نظامی باکیفیت اسراییل، مطابق با قوانین ایالات متحده متعهد هستیم.
بنابراین، مطمئناً این هماهنگی نزدیک پیش خواهد رفت.
وی در پاسخ به این سوال که بلینکن در مورد سیاست ایران با سعودی ها و اسراییلی ها مشورت کرده است و اینکه این رایزنی نزدیک برای استراتژی آمریکا در قبال ایران چقدر مهم است، گفت: رایزنی با شرکا و متحدان ما ، برای استراتژی ما برای ایران بسیار مهم است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره اظهارات صهیونیست ها در مخالفت با بازگشت آمریکا به برجام هم گفت: ما متعهد هستیم که از نزدیک با شرکا و متحدان خود از جمله کشورهای منطقه مشورت کنیم.
البته، 1 + 5 قالبی بود که در نهایت در سال 1394 به برجام رسید.
پرایس افزود: متحدان و شرکای نزدیک ایالات متحده در منطقه در این زمینه سهیم هستند که اسراییل یکی از آنها است.
به همین دلیل ما متعهد شده ایم که این مشاوره ها را انجام دهیم و از نزدیک با شرکای اسراییلی خود مشورت کنیم.
شما مشاهده کرده اید که اکنون در چند تماس بین وزیر بلینکن و اشکنازی و حتی رییس جمهوری با نخست وزیر نتانیاهو صحبت کرده است.
این هماهنگی و مشاوره نزدیک در چندین سطح مختلف انجام می شود.
کلید واژه ها: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا - کره جنوبی - سخنگوی وزارت خارجه - وزارت خارجه آمریکا - یک میلیارد دلار - جنوبی - سخنگوی وزارت - وزارت خارجه - ایران - پول ایران - آمریکا - میلیارد - خارجه - سخنگوی - رایزنی - آزاد - اعلام - وزارت - دلار - توقیف - وزیر خارجه - نشست خبری - آزادسازی - چهارشنبه - دولت - گفت وگو - دارایی - بیانیه - روزانه - تصمیم