به گزاش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در پی شهادت دکتر محسن فخری زاده پدر برنامه هسته ای ایران، دکتر مهدی گلشنی استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و پدر فلسفه علم ایران در یادداشتی به بخش هایی از شخصیت علمی و اخلاقی ایشان اشاره کرده است: - " عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شهید فخری زاده معتقد بودند از حکمت اسلامی در راستای توسعه علم و فناوری و نوآوری برای ایجاد سبک زندگی اسلامی و تمدن ایرانی - اسلامی نوین برآییم.
به گزاش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در پی شهادت دکتر محسن فخری زاده پدر برنامه هسته ای ایران، دکتر مهدی گلشنی استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و پدر فلسفه علم ایران در یادداشتی به بخش هایی از شخصیت علمی و اخلاقی ایشان اشاره کرده است:سخنی چند درباره شهید دکتر فخری زاده (رحمه الله علیه)ولا تَحسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلوا فی سَبیلِ اللَّهِ أَمواتًا ۚ بَل أَحیاءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقونَ.
فرِحینَ بِما آتاهُمُ اللَّهُ مِن فَضلِهِ وَیَستَبشِرونَ بِالَّذینَ لَم یَلحَقوا بِهِم مِن خَلفِهِم أَلّا خَوفٌ عَلَیهِم وَلا هُم یَحزَنونَشهید دکتر فخری زاده، انسانی متواضع، دغدغه مند نسبت به مقتضیات روز و دارای منشی عرفانی بودند که عمر شریفشان را در جبهه های جنگ و اقسام فعالیت های علمی، دفاعی و غیردفاعی صرف کردند و در ایام کرونا دنبال تهیه کیت کرونا و تلاش برای تولید واکسن آن بودند.
من در نشستی که با ایشان در اواسط دی ماه 1396، همراه با آقایان دکتر مصطفی تقوی و دکتر ابراهیم اصولی، در اتاقم در گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف داشتم، بحث هایی درباره بعضی از ابعاد فلسفی فیزیک و مباحث فلسفی فیزیک مطرح در گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف شریف و بعضی مسائل مطرح در سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع صورت گرفت.
ایشان برخی مباحث فلسفه فیزیک را از دیدگاه متفکران غربی و اسلامی مطرح کردند.
از جمله به وجوه اشتراک و افتراق ماده فلسفی و ماده فیزیکی پرداختند و ایده انرژی، به عنوان زیربنای ماده و انرژی مرسوم، را مطرح کردند.
شهید دکتر فخری زاده معتقد بودند که فیزیک معاصر در حد مرزی علم حرکت می کند و معتقد بودند که مساله موج - ذره حل نشده است (همان طور که دیراک می گفت)، و نظرشان این بود که ذرات می توانند از طریق امواج تبادل اطلاعات کنند.
شهید دکتر فخری زاده در کنار ورود به حوزه های فیزیک و مهندسی هسته ای و فناوری های دفاعی، در عرصه اجرایی هم کارآمدی بسیار بالایی داشتند واز دانش و ژرف اندیشی فلسفی برخوردار بودند.
همچنین به حکمت متعالیه، هم از ابعاد عقلانی و هم از ابعاد عرفانی آن، علاقه وافر داشتند.
استاد فخری زاده بر تعامل فلسفه اسلامی و علوم روز تأکید داشتند و حیات متعالی را در این می دانستند که این تعامل منجر به رشد هر دو شود، اما معتقد بودند که فلسفه اسلامی در دوران حاضر چنین تعاملی را ندارد و کمتر به نقد تفسیر های فلسفی ناشی از علوم، بر اساس مبانی فلسفه اسلامی، پرداخته است.
فلسفه اکنون همان است که ملاصدرای شیرازی می فرمود، شاید بعضی از مثال های آن تغییر یافته باشد، اما در مغرب زمین این تعامل دائماً رو به رشد است.
ایشان معتقد بودند که باید به داشته های فلسفی خودمان برگردیم و از حکمت اسلامی خودمان در راستای توسعه علم و فناوری و نوآوری برای ایجاد یک سبک زندگی اسلامی و یک تمدن ایرانی - اسلامی نوین برآییم.
در آن جلسه تفاهم نامه ای با ایشان امضا شد، که شامل همکاری ما با سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع در امر مشارکت در توسعه علم و فناوری بر اساس جهان بینی توحیدی؛ همکاری در حل بعضی مسائل مطرح شده از طرف آن سازمان؛ همکاری در برگزاری همایش های داخلی و بین المللی و میزگرد ها و همکاری در طراحی و اجرای بعضی طرح های پژوهشی و دوره های آموزشی بود.
چند ماه پس از امضای این تفاهم نامه، با بازنشسته شدن من توسط آقای دکتر فتوحی رییس دانشگاه، اجرای این طرح منتفی شد.
شهید بزرگوار دکتر فخری زاده (رحمه الله علیه) چند خصوصیت داشتند که در میان عالمان امروزی کمیاب است.
اولاً فوق العاده متواضع بودند.
ثانیاً از اقتضائات زمان حال آگاهی داشتند و نسبت به رفع نیاز های کشور بسیار حساس بودند.
ثالثاً روی استفاده از فلسفه اسلامی در علوم و تعامل این دو حوزه تأکید داشتند.
مهمترین درسی که نسل امروزی می توانند از آن شهید جلیل القدر فرابگیرند توجه به این خصیات تأثیرگذار است.
شهادت این جهادگر عرصه علم و فناوری برای جامعه اسلامی ما ضایعه ای جبران ناپذیر می باشد.
خداوند متعال روح این عالم بزرگوار را غریق رحمت فرماید.
کلید واژه ها: دانشگاه صنعتی شریف - برنامه هسته ای - عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی - دانشگاه صنعتی - ایران - شورای عالی انقلاب فرهنگی - برنامه هسته - زاده - دکتر - مهدی گلشنی - صنعتی شریف - فرهنگی - اسلامی - پدر فلسفه - خبرگزاری - سبک زندگی اسلامی - دانشگاه - هسته ای - انقلاب فرهنگی - برنامه - شهید - علم و فناوری - شهادت - فلسفه - صنعتی - فیزیک - ایشان - شخصیت - استاد - شورای عالی