مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
پنجشنبه، 7 فروردین 1399 ساعت 04:552020-03-26اقتصادي

هفت راهکار برای کاهش جرم و ورودی دستگاه قضایی


بنابر اعلام معاونت آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در سال 97 شش میلیون و 300 هزار پرونده در دستگاه قضایی باز بوده که چون هر پرونده در چند مرحله رسیدگی می شود، آمار رسیدگی ها حدود 17 میلیون پرونده است.

اگر طرفین هر پرونده را دست کم 2 نفر در نظر بگیریم، یعنی پای 30 میلیون ایرانی در دادسرا و دادگاه است.

حجم بالای پرونده های قضایی نیز به معنی افزایش زمان دادرسی و احتمالا کاهش دقت در رسیدگی به آنهاست.

در چنین شرایطی تنها یک راه برای سامان دادن به اوضاع وجود دارد؛ اینکه ورودی دستگاه قضایی کاهش یابد تا دادسراها و دادگاه ها فرصت کافی برای رسیدگی به پرونده های فعلی داشته باشند و بتوانند بار قوه قضاییه را سبک کنند تا سرعت و دقت رسیدگی ها بالاتر برود.

این کار هم فقط در توان و اختیار دستگاه قضایی نیست و بدون همراهی و کمک دولت و مجلس شدنی نیست.

یعنی حتی اگر کمبود قاضی و نیروی انسانی و نیز امکانات قوه قضاییه رفع شود، بازهم نمی توان به کاهش چشمگیر میزان پرونده و اطاله دادرسی امیدوار بود مگر اینکه با برچیدن زمینه های وقوع جرم از میزان پرونده های جدید کاسته شود.

دادسرای شلوغ کرمانشاه اکنون ماهانه بیش از 100 هزار نفر به دادسرای کرمانشاه مراجعه می کنند و پیگیر پرونده های قضایی می شوند.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

هفت راهکار برای کاهش جرم و ورودی دستگاه قضایی

هفت راهکار برای کاهش جرم و ورودی دستگاه قضایی