مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
چهارشنبه، 25 دی 1398 ساعت 07:302020-01-15سياسي

آیا دولت مجاز است در فرهنگ دخالت کند یا نه؟


معاون پژوهشی پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی گفت: پرسش درباره اینکه آیا دولت مجاز است در فرهنگ دخالت کند یا نه ناشی از فهم ناقص ما از مقوله دولت مدرن است.

- به گزارش خبرگزاری مهر ، میثم مهدیار جامعه شناس، مدرس دانشگاه و معاون پژوهشی پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی، به گفت و گو پیرامون اسلام سیاسی و آزادی اندیشه پرداخت.

مهدیار در پاسخ به این سوال که آیا مناسک ترویجی حکومت، مانع آزادی های اجتماعی می شود یا نه؟ گفت: تا به حال مطالعات اجتماعی-فرهنگی قابل توجهی درباره مناسک انجام نگرفته است.

بیشتر تحلیل های ارائه شده در این حوزه غیرعلمی، هیجان زده و در راستای پروژه های سیاسی خاص بیان می شوند.

وی با تعریف مناسک به رابطی میان امر عرفی و امر قدسی گفت: تا به حال دو نوع نگاه عمده به مناسک وجود داشته است: نگاه اول کارکردگرایانه و محافظه کارانه است که مناسک را در ایجاد نظم اجتماعی و از بین بردن شکاف های موجود در جامعه مؤثر می دانند.

بنابراین نگاه، رشد مناسک، به تعبیر هگل بسط آزادی مثبت در جامعه را به همراه می آورد.

و نگاه دوم همان نگاه انتقادی (چپ) است، که کل دین و به تبع آن مناسک را برساخت می دانند و آن را ایدئولوژی کاذب القایی از سوی طبقات بالا قلمداد می کنند.


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

آیا دولت مجاز است در فرهنگ دخالت کند یا نه؟

آیا دولت مجاز است در فرهنگ دخالت کند یا نه؟