مطالب مرتبط:
دو خبر خوش برای شهروندان مشهدی در حوزه حمل ونقل عمومی | خرید 102 دستگاه اتوبوس جدید و کلنگ زنی فاز دو خط سه مترو
تأکید استاد حوزه و دانشگاه بر ثبات قدم در مسیر طلبگی
مصوبات جدید راه آهن در حوزه حمل ونقل و لجستیک ریلی ابلاغ شد
واگذاری 17 مأموریت علمی به مدارس و مراکز تخصصی حوزه علمیه خراسان
رسالت حوزه؛ تربیت طلبه متخصص و مبلّغ است/ گسترش نهضت دین آموزی در گرو توجه ویژه به تبلیغ است
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
چهارشنبه، 22 مهر 1405 ساعت 09:052026-10-14سياسي

در ستایش حوزه عمومی


جامعه ای که در آن شهروند دائماً احساس کند باید انگیزه های عادی خود برای حضور در حوزه عمومی را برای دیگران توضیح دهد، ممکن است به تدریج بخشی از خودانگیختگی و آسودگی زندگی عمومی را از دست بدهد.

- جامعه ای که در آن شهروند دائماً احساس کند باید انگیزه های عادی خود برای حضور در حوزه عمومی را برای دیگران توضیح دهد، ممکن است به تدریج بخشی از خودانگیختگی و آسودگی زندگی عمومی را از دست بدهد.

عصر ایران ؛ سجاد بهزادی ؛ دانش آموخته جامعه شناسی سیاسی - یورگن هابرماس فیلسوف و نظریه پرداز اجتماعی آلمانی،  همیشه نگران بود که حوزه عمومی تضعیف و به عنصری ایدئولوژیک تبدیل شود.

اظهارات اخیر رییس پلیس اماکن تهران درباره افرادی که به گفته او در برخی خیابان های پایتخت نمی دانند برای چه آنجا می آیند و تأکید بر اینکه شهروندان باید در شهر مشغول کار یا مصرف باشند، از منظری جامعه شناختی پرسشی اساسی را پیش می کشد.

چگونه است که همیشه عده ای به دنبال تضعیف حوزه عمومی هستند؟ این پرسش ما را به یکی از مفاهیم بنیادین جامعه شناسی سیاسی  می رساند.

حوزه عمومی؛ عرصه ای که در آن شهروند، پیش از آنکه نیروی کار یا مصرف کننده باشد، کنشگر جامعه است.

ساختار حکم رانی در ایران می بایست به حوزه عمومی به عنوان یک ظرفیت نگاه کند و نه تهدید.


برچسب ها: عمومی - جامعه - شهروند - حوزه - یورگن هابرماس - خود - شهر
آخرین اخبار سرویس:

در ستایش حوزه عمومی

در ستایش حوزه عمومی