با توجه به جنگ اول و دوم، که نتیجه ای برای طرف مقابل نداشت و آنچه که می خواست و در نظر داشت حاصل نشد؛ حال که ایران از انسجام بیشتر، - وزیر پیشین امور خارجه گفت: اگر مبنا را بر حداقل عقلانیت قرار دهیم، با توجه به تجربه دو جنگ اخیر، من بعید می دانم جنگ سومی آغاز شود.
علی اکبر صالحی در گفت و گو با خبرنگار جماران، در واکنش به اینکه برخی تحرکات و ادعاهای دشمن منجر به افزایش گمانه زنی ها درباره شروع جنگ و حمله به ایران شده است، شما تا چه اندازه حمله به ایران را محتمل می دانید؟ گفت: اگر مبنا را بر حداقل عقلانیت قرار دهیم، با توجه به تجربه دو جنگ اخیر، من بعید می دانم جنگ سومی آغاز شود.
چرا؟ برای اینکه اگر حداقل عقلانیت را در نظر بگیریم، طرف مقابل قبل از آغاز جنگ، باید عواقب آن را بررسی کند و ببیند چه اتفاقی خواهد افتاد.
یعنی پیش از آنکه طرف وارد جنگ شود، باید ببیند نتیجه این جنگ چه خواهد بود.
وی افزود: با توجه به جنگ اول و دوم، که نتیجه ای برای طرف مقابل نداشت و آنچه که می خواست و در نظر داشت حاصل نشد؛ حال که ایران از انسجام بیشتر، قدرت نظامی افزون تر و تجربه بیشتری برخوردار است، باز هم تأکید می کنم که اگر مختصر عقلی و حکمت سیاسی قائل باشیم، بعید می دانم وارد جنگ شوند؛ زیرا عواقب این جنگ، بر اساس آنچه تحلیل گران بصورت عینی بررسی می کنند