نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: دستوری شدن فرآیند تعیین سقف اجاره بها، عملاً توافقات میان مردم را تحت الشعاع قرار داده و موجب شده آن گونه که شایسته است نتوان به متقاضیان خدمات ارائه کرد.
- به گزارش جماران، داود بیگی نژاد، نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران درباره وضعیت بازار اجاره مسکن و اجرای سقف افزایش اجاره بها اظهار کرد: در سال های گذشته بسیاری از مالکان در تعیین اجاره بها شرایط مستأجران را رعایت کرده اند و امروز نیز در برخی موارد، رقم اجاره بهای مورد توافق طرفین حتی از قیمت واحدهای مشابه در همان منطقه پایین تر است.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: وی افزود: زمانی که مالک و مستأجر برای تمدید قرارداد به توافق می رسند، حتی اگر هر دو طرف رضایت کامل داشته باشند، سامانه های ثبت قرارداد به دلیل محدودیت های تعیین شده اجازه ثبت برخی از این توافقات را نمی دهند.
این مسئله باعث شده است بخشی از قراردادهای اجاره به سمت توافقات غیررسمی و خارج از سامانه ها سوق پیدا کند.
بیگی نژاد با تأکید بر اینکه روابط میان مالک و مستأجر در بسیاری از موارد مبتنی بر شناخت و توافق دوطرفه است، گفت: ممکن است یک مالک بخواهد به دلیل خوش حسابی یا شرایط مستأجر خود، در تعیین اجاره بها با وی همراهی بیشتری داشته باشد و یا مستأجر و مالک بر سر شرایط