مطالب مرتبط:
چرا مردم تورم را بیشتر از آمارهای رسمی احساس می کنند؟
چرا جیب مردم خالی تر از آمارهای تورم است؟ شکاف بزرگ واقعیت و آمار
شکاف تورم رسمی و احساسی در ایران | نرخ 57.7 درصدی بانک مرکزی در برابر فشار 70 درصدی بر سفره مردم / پنج موج تورمی 14 ساله و حذف ارز ترجیحی؛ چرا آمار با واقعیت زندگی مردم همخوانی ندارد؟
سرمربی مصر: هر کسی با مردم فلسطین احساس همدردی نکند، انسان نیست
سرمربی تیم فوتبال مصر: هر کسی رنج فلسطین را احساس نکند، انسان نیست
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
سه شنبه، 16 تیر 1405 ساعت 10:102026-07-07اقتصادي

چرا مردم تورم را بیشتر از آمارهای رسمی احساس می کنند؟


در روش محاسبه تورم، قیمت کالاهای پرمصرف و کم مصرف در کنار هم می نشیند.

ممکن است قیمت یک قلم خوراکی، دارو، کرایه یا پوشاک به شدت بالا برود، - چرا مردم تورم را بیشتر از آمارهای رسمی احساس می کنند؟ در روش محاسبه تورم، قیمت کالاهای پرمصرف و کم مصرف در کنار هم می نشیند.

ممکن است قیمت یک قلم خوراکی، دارو، کرایه یا پوشاک به شدت بالا برود، اما چون وزن آن در کل سبد محدود است یا در کنار کالاهایی قرار می گیرد که رشد کمتری داشته اند، اثرش در عدد نهایی نرم تر دیده شود.

در تازه ترین داده های رسمی، مرکز آمار ایران برای خرداد 1405 اعلام کرده شاخص قیمت مصرف کننده خانوارهای کشور به 656.

4 رسیده، تورم ماهانه 5.

9 درصد، تورم نقطه به نقطه 88.

6 درصد و تورم سالانه 62 درصد بوده است.

به گزارش اقتصادنیوز، تورم رسمی بر پایه شاخص قیمت مصرف کننده محاسبه می شود؛ یعنی قیمت یک سبد بزرگ از کالاها و خدمات با وزن های مختلف دنبال می شود و بعد از آن یک عدد میانگین بیرون می آید.

اما مسئله همین جاست: عدد رسمی برای کل جامعه ساخته می شود، در حالی که هر خانوار یک تورم شخصی دارد.

یک مستأجر تهرانی، یک خانواده روستایی، یک کارگر با دو فرزند، یک بازنشسته، یک دانشجو و یک صاحب خانه بدون اجاره ماهانه، همگی زیر چتر یک عدد قرار می گیرند؛ اما فشار قیمت را یکسان حس نمی کنند.


برچسب ها: تورم - قیمت - مصرف - مصرف کننده - محاسبه - شاخص قیمت - رسمی
آخرین اخبار سرویس:

چرا مردم تورم را بیشتر از آمارهای رسمی احساس می کنند؟

چرا مردم تورم را بیشتر از آمارهای رسمی احساس می کنند؟