مطالب مرتبط:
«دایره افسون گری» شوکاها در لنگرود/ اتفاقی که کارشناسان را غافلگیر کرد
پامنار دزفول، تجلی بخش زیبایی حیات وحش
شکارچیان حیات وحش داراب در دام پلیس
جذابیت حیات وحش؛ خر با راه راه سیاه و سفید تو روی شیر در میاد
فیلم| قیام شبانه مردم بهار
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
دوشنبه، 14 اردیبهشت 1405 ساعت 11:102026-05-04اجتماعي

ثبت بی سابقه «دایره افسون گری» شوکا در بهار؛ شگفتی حیات وحش گیلان


برای نخستین بار، رفتار تعقیب و گریز شوکا (گوزن مینیاتوری) نر و ماده برای جفت گیری، موسوم به «دایره افسون گری»، در فصل بهار در جنگل های هیرکانی استان گیلان به وسیله دوربین های تله ای به ثبت رسید.

- ثبت بی سابقه دایره افسون گری شوکا در بهار؛ شگفتی حیات وحش گیلان برای نخستین بار، رفتار تعقیب و گریز شوکا (گوزن مینیاتوری) نر و ماده برای جفت گیری، موسوم به دایره افسون گری ، در فصل بهار در جنگل های هیرکانی استان گیلان به وسیله دوربین های تله ای به ثبت رسید.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما دوربین های تله ای کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان لنگرود در بخش هایی از جنگل های هیرکانی، موفق به ثبت فیلمی کوتاه از این رفتار خاص در گونه شوکا شدند.

دایره افسون گری به تعقیب ماده از طرف  نر در مسیری دایره ای یا شبیه عدد هشت انگلیسی در دوره جفت گیری اطلاق می شود.

اهمیت این یافته علمی در آن است که بر اساس منابع معتبر، دوره جفت گیری شوکا ها معمولاً از اواخر تیرماه آغاز شده و تا پاییز ادامه می یابد.

مشاهده این رفتار در فصل بهار، رخدادی بی سابقه و ارزشمند در مطالعات این گونه به شمار می رود و بر ضرورت تحقیقات بیشتر در زمینه رفتار و زیست این گونه شاخص برای حفاظت و مدیریت بهتر زیستگاه های آن تأکید دارد.


برچسب ها: جنگل های هیرکانی - جفت گیری - تعقیب و گریز - استان گیلان - هیرکانی - گری - گیلان
آخرین اخبار سرویس:

ثبت بی سابقه «دایره افسون گری» شوکا در بهار؛ شگفتی حیات وحش گیلان

ثبت بی سابقه «دایره افسون گری» شوکا در بهار؛ شگفتی حیات وحش گیلان